miercuri, 6 iulie 2011

6 iulie - ziua internationala a sarutului

Se pare ca celui mai tandru, dulce si gingas gest din lume i s-a dat in sfarsit importanta cuvenita: o zi intreaga, in toata lumea dedicata acestuia. Ziua sarutului se serbeaza in Marea Britanie, iar de curand a fost decretata in intreaga lume, ca fiind International Kissing Day sau World Kiss Day.




...din categoria 'stiati ca':
- Statisticile arata ca doua din trei persoane isi apleaca capul spre dreapta cand se saruta, conform yahoo.match.com. Un simplu pupic pune la treaba doi muschi, pe cand un sarut pasional impune folosirea a 34 de muschi ai fetei, o adevarata gimnastica pentru fata.
- La fel ca si amprentele degetelor, nu exista doua buze asemenea. Poate de aceea o femeie saruta, in medie, 29 de barbati inainte de a se casatori, iar barbatii care isi saruta partenerele dimineata, inainte de a pleca la munca, au un salariu mai mare decat cei care sar peste acest gest.
- Sarutul are beneficii nebanuite, arata studiile, imbunatatind circulatia, facand tenul mai frumos, prevenind aparitia cariilor si chiar ameliorand durerile de cap. In plus, sarutul face creierul sa secrete aceiasi neurotransmitatori ca si in cazul in care sarim cu parasuta, facem bungee jumping sau alergam.
- Cel mai lung sarut din istoria cinematografiei s-a intamplat in 1941, protagonistii fiind Jane Wyman si Regis Tommey, iar filmul in cauza - You're in the Army Now. Sarutul a durat nu mai putin de 3 minute si 5 secunde.
- O persoana obisnuita petrece in medie cam 20,160 minute sarutandu-se.
- Vechii egipteni nu se sarutau cu gura. In schimb, ei se foloseau de nas.
- 50% dintre oameni au parte de primul sarut inainte sa implineasca 14 ani.
- Sarutul te ajuta sa iti mentii gura curata si te fereste de carii datorita surplusului de saliva.
- Record de saruturi: de Ziua Indragostitilor in anul 2004, 5122 de perechi filipineze s-au adunat la miezul noptii si pentru a se saruta. Acest record l-a doborat pe cel stabilit inainte in Chile, unde se adunasera "doar" 4 445 de cupluri.
- Chinezii nu se sarutau pana cand obiceiul nu a fost importat de catre occidentali. Nici macar astazi, chnezii nu sunt foarte "dedicati acestui obicei".
- Arzi pana la 26 de calorii intr-un minut de sarut.
- Sarutul elibereaza aceiasi neorutransimtatori ca cei eliberati in timpul unor exercitii fizice intense. Din acest motiv inima ta incepe sa bata mai tare iar respiratia devine neregulata.
- Se spune ca atunci cand te saruti cu o persoana care are aceiasi culoare de par ca si tine, rezultatul este un sarut mai pasional.
- Cand dai un simplu sarut, folosesti doar doi dintre muschii faciali. In timpul unui sarut pasional insa, iti folosesti toti muschii faciali si arzi mai multe calorii.
- Creierul nostru are neuroni speciali care ne ajuta sa ne gasim buzele unul altuia pe intuneric.
- Exista inca multe legi cel putin ciudate cu privire la sarut: in Indiana, SUA, este interzis ca un om cu mustata sa sarute in mod obisnuit pe cineva. In Hartford, este interzis ca barbatii sa isi sarute nevestele duminica.
Surse: zire.com si studentie.ro Pin It

Un comentariu: