luni, 19 decembrie 2011

In sfarsit sunt in rand cu lumea buna :D

Trecerea ce o asteptam de ceva timp a avut loc sambata dimineata. Prin trecere ma refer la schimbarea netului de acasa: din treaba veche ce o aveam de cativa ani am trecut si eu la fibra optica. Da, in sfarsit si-au amintit astia sa ajunga si pe la mine pe la tara cu asa ceva. Dau sa ies din casa sa pornesc constiincioasa catre munca (cand nu-ti mai vezi capul de atata treaba, te conformezi si dai o tura si sambata) si dau nas in nas cu omul de la cablu. Dupa ce-mi explica care-i treaba si care-i scopul lui in povestea asta, urlu fericita dupa mama sa vina sa-l ia in primire pe omulet. Nu de alta, dar eu aveam un autobuz de prins. Dupa vreo 2 ore isi termina treaba, ma suna mama ca s-a rezolvat si ca in aproximativ 2 ore cica o sa functioneze si netul. Fericita din cale afara cand ma gandeam ca in sfarsit nu trebuie sa mai stau cate-o juma de ora sa se deschida pagina de facebook (exaregez, doh!) abia asteptam sa ajung acasa. Intr-un final reusesc sa ma desprind de munca, astfel incat pe la 6 juma ajung acasa, imi zvarlu geanta pe pat, nu-mi dau geaca si nici bocancii jos, apas butonul magic si astept sa treaca acele cateva secunde pana sa mi se deschida calculatorul. Durere, plansete, urlete si nervi cand am vazut ca imi cere username si password! WTF? Ce-s astea si de unde pana mea sa le scot - gandeam eu?! Il sun pe Kimbo care ma indruma sa sun la mama naibii la RDS. Sambata la ora 7 seara eu palavrageam cu un nene sictirit din cale afara care tot insista sa vorbeasca cu titularul contractului. Zis si facut. Fug sus la tata, ii explic scurt care-i baiu si ii inmanez telefonul nestiind ca tati meu s-a cam chefuit in ziua respectiva si ii ardea de vorbit mult, prost si fara rost :D
Suspectand ceva, omuletul de RDS s-a hotarat sa-mi faca viata un iad si sa nu-mi dea nimic, zicandu-mi doar atat: vom trimite o echipa sa remedieze problema. Da stiu, trist. Imi venea sa arunc telefonul caci stiu bine ce inseamna asta pentru ce-i de la RDS. Imi pregatisem deja traista de nervi din care ma gandeam ca voi scoate in fiecare zi cate un pic insistind la astia sa vina sa-mi rezolve problema. Duminica a fost o zi criminala. Fara net.. ziua-i cam degeaba. Bine, juma din zi m-am uitat la TV, juma am jucat remi cu ai mei, iar mai pe seara am iesit prin oras cu Kimbo la o mirifica clatita cu cioco.
Luni mi-am bagat picioarele si pe la 3 juma (dupa ce toata ziulica nici un operator RDS nu a fost in stare sa raspunda la tel, fiind cu totii foarte ocupati) m-am infiintat la ei la sediu sa-mi rezolv singura problema. L-am carat si pe tata dupa mine, ca dhee e nevoie de titular. Dupa ce am stat vreo 25 de minute la o coada de 3 oameni (ciudat, nu?) mi se spune ca nu aici trebuie sa stati si in spate la nu stiu ce birou. Ok, sunt calma. Nu urlu, ies dar asa as fi vrut sa trantesc oleaca usa, dar mama ei de usa ca era d'aia smechera de se inchide singura. Intr-un final am ajuns unde trebuie, mi-am reinnoit contractul si mi s-a dat o noua veste proasta: nu va promitem ca se rezolva astazi, dar in zilele urmatoare cu siguranta problema va fi remediata. Bai fratilor, imi trebuie doar o amarata de parola si un username, ce problema???!! In fine, am plecat cu coada intre picioare si mi-am zis ca asta e, astept. Ajung acasa de la munca, mananc, dau drumu' la calc sa ma asez la un Prince of Persia cand vad ca ceva se misca. Incarc o pagina de Google (de care imi era al naibii de dor) si hopa surprizaaa: netul meu functioneaza! Cam ciudat, ca mai rapid nu merge asa cum mi-a spus omuletul de la RDS, dar nici parola nu i-am bagat. Important este ca am net si ca totu-i ok. Acum numa timp sa am sa-l calaresc!

Bob Marley - Everything will be allright

Pin It

3 comentarii:

  1. noh, mie ceva tot nu-mi suna bine. stiu sigur ca la fibra optica iti trebuie username si pwd.care in mod normal trebuia sa ti le lase nenea care a venit sa faca instalarea, pe o hartei, un proces verbal ceva, ca a lucrat acolo. afla daca nu a lasat ceva hartii atuncii cand a venit. cat despre promptitudinea lor, capitolul asta lasa de asteptat. eu am semnat contract cu ei pe data de 1 nov. pentru telefonie fixa, deci trebe sa traga un amarat de fir. nici pana in ziua de azi nu au venit, si cand ii mai aud la telefon "am deschis sesizarea cu numarul ...., vom incerca in cel mai scurt timp posibil sa se remedieze problema dumneavoastra" mi se urca la cap si am stricata toata ziua :)

    RăspundețiȘtergere
  2. welcome back on the internet!:P
    si astia de la rds o duc bine, ma refer la operatori. cand eram la cgs auzisem ca astia iau banuti in mana 1200 lei in primele 2 luni apoi le creste salariu, plus ca au program fix.... pai viata frate. eu primeam 800 ron...

    RăspundețiȘtergere
  3. daaaaa, ai dreptate aletzsa. stau si la caldurica, nu fac decat sa vorbeasca la telefon si is super gretosi

    RăspundețiȘtergere