miercuri, 7 decembrie 2011

Dieta la copii

Socant! Pur si simplu socant! Cum sa fi atat de imbecil sa faci astfel de lucruri?? Tu ca si parinte sa-ti lasi copilul sa treaca prin asa ceva?! Dar tu nu vezi, pe ce lume traiesti? Da stiu, nu tot timpul observi; asta fie ca nu vrei, fie ca esti chiar orb!
La o varsta asa de frageda, orice copil capteaza cuvintele si face din ele o drama, sau o poveste cu happy ending (in functie de caz), ca asa sunt copii. Si da, normal, la 11 - 12 ani deja incep glumele proaste si jignitoare la adresa ta, asta in cazul in care nu te afli in standardele normale in ceea ce priveste greutatea. Dar de aici pana la a te infometa si a ajunge de la 40 kg (la 13 ani si 1.56 cm) la 26 km (cat un copil de 7 ani!) este strigator la cer! Tu ca si om, ca totusi dupa 12 ani mai judeci si mai gandesti, caci creierul e dezvoltat de cand iesi pe "usa" mamicii tale, sa faci astfel de lucruri? Sa te infometezi?? WTF?? Pe ce lume traim? Si imbecilii care nu stiu altceva decat sa faca mistouri si sa-i ia in ras pe cei mai "inzestrati" de natura, nu au altceva de facut? Nu au niste pisici de alergat sau niste sireturi sa le agate de lustra cu ei la celalalt capat?? Toata vina pentru astfel de lucruri nu o poarta parintii (nu in totalitate), ci anturajul. Poti fi tu un parinte de nota 10 acasa, daca pustiul tau ajunge la scoala unde da peste o gloata de handibei ce nu stiu decat sa "ha ha, uite cat'a omu'", toata educatia este degeaba.
Ma scuzati, am uitat sa prezint lucrul ce m-a revoltat asa. Statisticile celor de la ProTV spun cam asa ceva:
 40% din fetitele cu varsta intre 7 si 9 ani vor sa fie mai slabe
 80% din fetitele cu varsta intre 9 si 11 ani tin cure de slabire
•  12% din fetele cu varsta intre 11 si 16 ani tin diete drastice si iau laxative
•  1 din 10 baieti cu varsta intre 8 si 10 ani iau steroizi
Deci si prin urmare. In mintea mea zace scris cu litere cat China ceva de genul: un misto, un banc prost spus la adresa ta (repet, in cazul in care esti mai grasut/gras) trebuie sa te ambitioneze sa faci miscare si sa manaci sanatos. Deci: SA FACI MISCARE SI SA MANANCI SANATOS nu sa te infometezi!! Si asta nu de la 10 ani. Traieste-ti tineretea copile si lasa problemele cu greutatea pentru mai tarziu. Chiar ti mortis sa te infometezi ca sa arati bine (la varsta aia??) si sa nu se mai faca misto de tine, ca mai apoi sa umbli prin spitale cu lunile si sa pierzi tot ce-i mai placut la acea varsta cand singura ta problema ar trebui sa fie notele de la scoala?? Geez, ce zi proasta o sa am azi!
Pin It

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu