vineri, 30 septembrie 2011

Poveste de iubire adolescentina… sau poate nu

"Se stiau inca de mici copiii din vedere. 
El o frumuste de baietel cu par blond si ochi caprui si mari, gene lungi, zvapaiat, neobosit… ea, un copil tare timid si rusinos cu ochi albastrii clari si obrajori rosii numai buni de ciupit.
Au fost in acelasi colectiv in clasa I, apoi ea s-a mutat in alta clasa…Anii au trecut si deja se apropria examenul de capacitate. Cei doi copii se intalneau pe holurile scolii. Asa ea a aflat ca el vroia sa dea la liceul de teologie si mai incerca si la colegiul militar. Era inaltut si la fel de blond. Si ea era inalta, chiar cea mai inalta fata din acea generatie de elevi .Ei ii placea biologia si vroia sa ajunga doctor, pt asta se gandea sa dea la stiintele naturii, doar destinul era altul… Ea a picat la una dintre materii si a trebuit sa ma dea inca odata. El nu a ajuns unde vroia…
Dupa un an de profesionala, desi avea examenul luat, ea a dat diferentele pentru a da la liceu si a reusit, nimerind cu el in clasa. Acum era inalt, frumusel foc si mult mai nebunel decat inainte, un razvratit asa cum e orice adolescent, poate si mai si… ea, tot cuminte si timida.
Incet, incet s-au apropriat. El statea in fata ei facand-o sa suspine si sa isi doreasca enorm de mult sa ii sarute gatul lung, sa se joace cu mainile in capul lui…. Era o atractie cum nu mai intalnise..il vroia cu totul, asa razvratit cum era, nebunel, dar cu ea se purta frumos, spunea glume si ii multumea de fiecare data cand ii soptea, dadea un pix si alte mici lucruri.
Parintii lor se cunosteau si tatal lui se intalnea ocazional cu al ei. Deoarece baiatul era cum era, tatal era preocupat de situatia lui scolara, de cat de mult chiulea, etc, astfel o mai intreba pe ea ce ii mai face fiul, pt ca stia ca ea este sincera. Il linistea spunandu-i ca are un baiat destept si frumos si ca e doar in acea faza adolescentina care ii va trece.
Dupa un timp, el a aflat cine ii dadea informatii tatalui si a abordat-o intr-un mod foarte serios, speriind-o de parca ar fi facut ceva rau, dar de fapt i-a multumit si i-a cerut nr de tel ca sa tina legatura pt eventualele intalniri cu tatal lui.
Usor,usor, intr-o zi de vacanta, el era plecat la tara si i-a trimis sms. De la acel sms  s-a pornit un “maraton” de aproape 24 de ore in care au discutat vrut si nevrute… era pe vremea cand connexul avea optiunea cu 1 cent/sms.
Cand s-au intors la scoala, se comportau ca buni amici, dar el incerca sa mai ascunda pt a nu vedea ceilalti cum se comporta cu ea.
Erau in clasa a12a cand el a invitat-o la majoratul lui, insistand cu telefoanele, ba chiar zicandu-i ca va veni dupa ea daca nu accepta. Stia unde sta pt ca mai fusese pe la ea cu alte ocazii.
Si-a luat fata inima-n dinti si a mers la locul stabilit. Ajunsese prima. El a intampinat-o, pupand-o dulce pe ambii obraji ce se inrosisera si ardeau, facandu-l sa zambeasca.
In timp ce el se pregatea pt sosirea invitatilor si se “lupta” cu  calculatorul din acea locatie, ea era cu ai lui de povesti si ajutandu-i la cele necesare.
La un moment dat, baiatul a plecat acasa dupa calculatorului, mai bine zis unitatea. Nu dupa scurt timp, ceilalti invitati au inceput sa apara. Erau colegii lor, dar ea…. s-a intimidat si s-a rusinat. Il vroia langa ea ca sa o impulsioneze, sa o impinga de la spate, sa ii ofere increderea de care avea nevoie..el parca nu mai venea si timpul trecea atat de greu…. N-a mai suporta, si-a luat haina si a plecat neobservata, nezicand nimic cuiva.
Pe  strada usor luminata de catre un bec ici-colo, s-au intalnit…. El apropriindu-se de ea din ce in ce mai mult pana ii despartea vreo 30 cm unul de celalalt. Intreband-o de ce pleaca, ea nascoci o mincinuca conform careia nu se simte bine
-          Imi pare rau ca nu te simti bine. Mi-ar fi placut sa mai stai, zise el, apropriindu-se un pic mai mult.
-          Mda… mi-ar fi placut sa mai stau..
-          Hai cu mine inapoi,atunci..
-          Mmmmm …nu  prea ma simt bine….
-          Te duc acasa?
-          Nu….stai linistit…ai invitati…du-te si ai grija de ei, fi o gazda buna si distreaza-te.
-          Sigur nu vrei sa vin?
-          Du-te si distreaza-te.
Un moment de liniste  s-a instalat intre ei. El se uita la ea, in ochii ei albastrii si ea se uita in sus la el, intrebandu-se daca o sa faca el primul pas. Ar fi vrut sa-l sarute…. Era atat de aproape de el…L-ar fi luat de gat cu mana dreapta si l-ar fi tras spre ea ca sa-l sarute mult si lung, desi nu stia sa faca asta. Dar au napadit-o alte ganduri: daca el o va respinge, daca nu o place in sensul ala?? Daca….
-          Bine …..atunci, ma duc la astia….. sigur esti in stare sa mergi singura?, intrerupsese el momentul.
-          Da…. Stai linistit! Ne auzim la un telefon, ok?
-          Bine, draga.
-          Iti doresc tot binele din lume..la multi ani, inca odata.
-          Multumesc. Daca e ceva, ma suni, ok?
-          Ok. Distractie placuta.
Si fiecare a plecat pe drumul lui, dar ea uitandu-se din cand in cand in urma, sperand ca el s-a apara , sa vina dupa ea…
Dupa Bac, s-au departat, ea ajungand la facultate si el s-a inrolat.
Cand ea era in ultimul an de facultate, el a facut rost de id-ul ei … el era acum plecat intr-una din tarile  arabe cu zone de conflict.
Au reinceput sa vb pe mess si sa se aduca la zi cu ce este in viata fiecaruia.
Cand s-a intors, a venit la ea cu pachetul  de biscuiti promis pt cafeaua ce o va face ea, asa cum discutasera de mii de ori.
Inca un moment de liniste intre cei doi de vreo cateva luni… apoi…intr-o zi a intrat el pe mess. Era suparat. Se certase cu tatal lui din cauza iubitzelei lui. Ea a incercat sa-l faca sa zambeasca si a inceput sa-i aduca aminte de vremurile bune din liceu si au ajuns  la urmatoarea discutie:
Ea : stii…in liceu am avut un imens crush pt tine.
El : da?
Ea : da… as putea zice ca a fost o iubire imensa.
El : …..imi dadusem eu seama de ceva.
Ea : pai si de ce nu  ai zis nimic?
El : pai….hai sa-ti zic ceva….ai eu am avut sentimente puternice pt tine.
Ea : da? Pe bune?
El: da
Ea: stii… atunci….de ziua ta…..a fost acel moment….
El : da… a fost
Ea: am vrut sa te sarut
El : de ce nu ai facut-o?
Ea : am crezut ca o sa ma respingi…speram cat tu o sa faci…mi-a fost frica
El: offff…. Ce bine era daca o faceai.
Ea : dar tu de ce nu ai facut-o?
El : pai… si eu am vrut sa te sarut, sa iti iau capul intre maini mele sis a te sarut cum n-ai fost sarutata vreodata…dar… mi-a fost teama ca o sa ma respingi.
Ea : pai tu ala cu tupeu….ti-a fost teama?
El : eu ala cu tupeu mi-a fost teama. Nu vroiam sa stric ceea ce aveam cu tine. Nu stiu……cu tine am fost mereu eu, adevaratul eu…nu m-am ascuns de tine. Ai fost si esti singura in preajma careia ma simt eu…ma simt bine.
Ea : ma bucur sa stiu asta,chit ca e tocmai acum.
El : la unu moment tot ne ziceam asta..pacat ca nu a fost atunci cand trebuia.
Ea : oare cum ar fi fost daca eram impreuna la liceu?
El: pai cred ca ma fugarea taica-tu
Ea : si al tau era super incantat
El: el a incercat sa bage apropouri in legatura cu asta 
Ea : si la mine
El : cred ca ma cuminteai mult.
Ea: si tu ma faceai sa nu mai fiu timida
El : cel mai sigur deveneam fidel, oricat de fustangiu sunt
Ea : pun pariu ca ar fi fost o relatie frumoasa
El : ce poate continua si acum, asta in caz de nu intervenea taica-tu
Ea ; daca erai cuminte si vedea asta, nu cred ca se baga.
El : ma mai iubesti?
Ea: sincer?
El: da… foarte sincer
Ea: raspunde tu primul
El: tu prima
Ea: da… tu?
El: da…  poate la fel de mult ca atunci….dar….sunt cu ea….nu pot…
Ea: nu ti-am cerut
El: stiu….dar mi-ar fi placut…
Ea : Si mie… dar ..poate.. candva….
El: da… poate

De la aceasta discutie au trecut 2 ani… iar e liniste intre ei…
Cine stie ce le va rezerva viitorul..
Poate …. candva…. Cine stie…"

Prima poveste de dragoste pentru concursul "Cea mai frumoasa poveste de dragoste". 
Autor: Aletzsa 
      Detalii despre concurs gasiti aici
Pin It

5 comentarii:

  1. :)) mai asteapta, ca or venii

    RăspundețiȘtergere
  2. cu totii cred ca am trecut printr-o poveste asemanatoare in adolescenta .... cei mai frumosi ani, atunci o/il iubeam de ne sareau calcaiele(dar daca ne intreba vreun coleg "ce ma iti place de ea/el? rsp era categoric nuuu)
    frumoasa pov...

    RăspundețiȘtergere
  3. is nerabdatoare... :)) sa imi zica unul ca "sucks" povestea ca am chef de cearta.... muhahahahaha :))

    RăspundețiȘtergere