joi, 4 august 2011

Windows XP, liderul aflat pe moarte

A fost lansat în urmă cu 10 ani și a fost, cel mai probabil, cel mai de succes produs pe care l-au scos cei de la Microsoft. Aproape că nu a existat vreo versiune a unui sistem de operare care să prindă atât de mult la publicul larg. Astăzi, semnele că era Windows XP a apus sunt tot mai evidente.
Conform unui studiu publicat astăzi, cota globală de piață a Windows XP a scăzut pentru prima dată de la lansare, sub 50%, pierzând teren în fața windows 7, adoptată de tot mai mulți utilizatori.
Astfel, coform celor de la NetMarketShare, Windows XP mai are o cotă de 49,69%, în timp ce Windows 7 vine din urmă având acum 27,92%. Vista deține 9,27% din piață.
Cei de la StatCounter arată că Windows XP deține și mai puțin: 43,89%, în timp ce Windows 7 are 36,06%, iar Vista 11,56%.Microsoft a anunţat că mai oferă suport pentru cel mai popular sistem de operare pentru PC-uri încă "1.000 de zile".
Milioanele de utilizatori din întreaga lume care nu se pot despărţi de Windows XP îl pot folosi în continuare, doar că, din 14 aprilie 2014, nu vor mai beneficia de suporturi, update-uri şi servicii de îmbunătăţire oferite online de Microsoft.
Articol preluat de aici Pin It

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu