V-am spus ca am schimbat destinatia de vacanta din acest an? Pana acum cateva zile, batut in cuie era Maroc-ul, asa cum am povestit aici.
Ei bine, cum suntem schimbatori precum vremea, ne-am hotarat nu in mai mult de cateva minute sa spunem "poate alta data" plimbarilor cu camila din Sahara, vizitei orasului unde s-a filmat filmul Casablanca in 1942, cinelor pline cu fructe de mare la super pret (nu sunt mare fan, dar avand in vedere pretul acestora in acea zona, merita mentionat), cerului instelat cum nu mai vezi in alta parte cat si celor 40 grade ce se anuntau. Am renuntat la 9 zile de Maroc pentru 14 zile de Corfu. O trecere destul de socanta, dar cum Maroc-ul se anunta foarte obositor, ne-am redirectionat planurile catre o vacanta ceva mai relaxanta. 2 saptamani de plimbari cu masina si vizitat multe, 2 saptamani de relaxare pe plaja, de balaceala in apa turquoise si de mancat specilitati grecesti. Of, ce greu o sa-mi fie, ca eu sunt foarte pretentioasa la mancare..
Am citit cate ceva despre insula Corfu iar acestea mi-au crescut putin dorinta de a nu ma uita inapoi la planurile de Maroc.
De pe www.turistik.ro "citire": Insula Corfu - numita de greci Kerkyra - face parte din Insulele Ionice, situate intre continentul Greciei si Italia. Corfu este oarecum diferita de celelalte insule grecesti, neavand o vegetatie atat de luxurianta, insa nu este mai prejos in privinta dezvoltarii turistice. In special in timpul verii, insula este zilnic "asaltata" de zboruri charter, feriboturi si vase sosind din restul Europei. Nici atractiile naturale nu lipsesc: plajele sunt superbe, iar in interiorul insulei veti gasi cranguri cu maslini si 43 de specii diferite de orhidee ce cresc in salbaticie. Viata de noapte de pe insula Corfu nu va dezamagi niciun vizitator, fie ca prefera sa leneveasca dupa cina intr-o cafenea, sau isi doreste sa "arda calorii" in cluburi.
Principalul oras de pe insula si capitala acesteia este orasul Corfu, o destinatie moderna si cosmopolitana, dar in acelasi timp care ofera privelistea influentelor italiene, franceze si britanice, pastrate din secolele trecute. Aflati mai multe despre orasul Corfu...
In partea de nord-est a insulei Corfu se afla asezarile: Acharavi, Roda, Nea Peritheia, Palaia Peritheia, Loutses, Lafki, Episkepsi, Klimatia, Sfakera, Nymphes, Ipsos, Kassiopi, Petalia, Strinilas, precum si urmatoarele atractii turistice: laguna Antinioti, grota Loutses, baile romane din Acharavi si Muntele Pantokrator. In nord-vest sunt localitatile Sidari, Paleokastritsa, Arillas si castelul Aggelokastro.
In centrul insulei Corfu sunt orasele Corfu, Agios Gordios, Pelekas, Sinarades, Vatos, Giannades, Agios Giannis, Kombitsi, Afra, Kanakades, Kokkini si Marmaro, precum si atractiile turistice ale orasului Corfu, podgoria Triklino, observatorul Pelekas - Kaiser, Muzeul Folcloric din Sinarades. In sudul insulei se regasesc asezarile Moraitika, Messonghi, Kavos si Agios Mattheos.
Insula Corfu este un spatiu cultural ce a incorporat elemente din diverse culturi, fara a-si altera semnificativ caracterul specific grecesc. Chiar si astazi sunt vizibile pe insula elemente din civilizatia greaca antica - toponime, obiceiuri si traditii, etc. Ceremoniile din satele de pe insula sunt ramasite ale cultului lui Dionis, acestea coexistand cu Carnavalul, ce are radacini in Comedia del~Arte italiana. In sursele literare antice s-au gasit mai multe denumiri pentru insula Corfu - Drepani (secera) si Makris (insula lunga) provin de la forma sa, Phaeacia, Gorgo sau Gorgyra, Kassopaia si Scheria (denumire gasita in Odiseea lui Homer). Numele Kerkyra utilizat de greci vine de la mitul antic al nimfei Kerkyra sau Corkyra, fiica raului Assopos. Potrivit mitului, zeul marilor Poseidon s-a indragostit de aceasta nimfa si a adus-o pe insula, numind-o tot Kerkyra. Denumirea internationala Corfu vine probabil de la Koryfo - cele doua varfuri caracteristice ale Fortului Vechi din orasul Corfu.
Se pare ca primii locuitori de pe insula Corfu au fost fermieri, veniti probabil din Italia. Colonizata in 734 i.e.n. de Corint, insula a devenit o putere atat de mare, incat ameninta statul Corint insusi. In 229 insula a fost ocupata de romani, capatand denumirea Corcyra. Dupa destramarea imperiului insula a intrat pe mana bizantinilor. Intre 1386 si 1797 Corfu a apartinut venetienilor apoi, dupa o scurta ocupatei franceza, a revenit britanicilor - in 1815, impreuna cu celelalte Insule Ionice. In 1864 insula Corfu a fost inapoiata Greciei.
Asadar, am renuntat la asta...
pentru asta..
Ca o fi buna schimbarea, ca o fi rea, nu stiu..
Sper doar sa nu se mai schimbe pana ne vom sui in masini si vom purcede in calatoria anului 2013. Nu de alta, dar e destul de neplacut sa te entuziasmezi de ceva, ca mai apoi sa fi dezamagit ca s-a schimbat schimbarea..
PS: A se observa titlul care-i pe masura subiectului discutat :)
Pin It
imi permit sa comentez :)
RăspundețiȘtergereDaca stati in Corfu, oras, e ok, dar atentie, e mic! Multe de vizitat nu ai, cu masina, decat daca mergeti in alte orase, gen Salonic. in rest, ar trebui sa faceti excursii, cu vasul, submarin etc, dar care sunt scumpe: acum 2 ani erau intre 15-30 de euro. Daca mergeti doar pentru a sta la plaja e ok!
Aici ai pareri:
http://amfostacolo.ro/grecia-pareri,7/corfu,26,136/excursii-optionale-din-corfu,3004/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta__30174.htm
Cica se doreste sa stam o saptamana intr-o parte si o alta saptamana in alta parte, dar tot pe acolo pe undeva.. Nu cunosc foarte multe.
ȘtergerePe mine daca ma duci la plaja ma poti lasa acolo linistit ca nu fug. Ma intorc ca o clatita de pe o parte pe alta cat e ziulica de lunga. Soare si apa sa am..
Vizitele probabil le vom face nu doar in Corfu, ci si in insulele/orasele invecinate, si probabil nu doar cu masina..
Ideea e ca anul acesta nu vrem sa mergem la all inlusive sau ultra all inclusive. Vrem ceva simplu, unde sa ne luam noi mancare, sau eventual sa mancam de fiecare data prin oras, incercand diverse lucruri, cel putin asa s-a discutat la prima "convocare" despre aceasta vacanta.
Oricum, pana plecam mai e mult si avem tot timpul sa punem la punct toate detaliile.
Merci de link.
Ti pup.