miercuri, 1 septembrie 2010

My 'high' experience - part 1

Am revenit, desi practic nu sunt in fotoliul meu de acasa, ci tot peste granita scumpei noastre tarisoare.
Asta este mai putin important acum, pentru ca oricum este sfarsitul povestii si nu vreau sa stric nimic. (mda, trebuia sa fiu acasa de o zi, dar ceva zile in plus de 'vacanta' nu strica niciodata).
Dupa cum se stie, acum mai bine de o saptamana am plecat intr-o mica vacanta in afara Romaniei.
O prima oprire, de o noapte, am facut in Arad.














Frumos oras, iar pensiunea la care am stat a fost de nota 10. Pacat ca drumul pana acolo ne-a luat aproape o zi intreaga, iar in afara tarii intr-o zi am strabatut aproape 3 tari. Lipsa autostrazilor si chiar a drumurulor nationale asfaltate cum trebuie isi spune cuvantul.
Ungaria, Slovacia, Cehia. Germania, Olanda. Am trecut de primele 2 cu viteza luminii, o a doua oprire de o noapte a fost in Cehia, Praga, intr-un camin studentesc transformat in hostel pe perioada verii.














Ieftin, curat si in buricul targului. Am experimentat si eu pentru o noapte dormitul intr-un camin cu baie si dusuri la comun, cu galagie pe hol si mai ales sa nu uitam de barul din cadrul universitatii, pe care l-am admirat oarecum din departare. Aaaa, sa nu uitam sa mentionam ca si Bratislava este un oras superb, asta ce am vazut din masina, din trecerea mea cu viteza luminii prin Slovacia.














Dimineata am pornit din nou la drum. La drum, adica la vizitat Praga si la cascat gura prin cetate.































o fi de aur? 


















Cehia. Coroana ceheasca, 'copeici' cum imi place mie sa le zic, m-a omorat. Nu se primeste pe nicaieri euro la ei, ci doar moneda lor nationala.Nu este greu deloc. 25 de copeici = 1 euro. Simplu, dar atat de complicat cand tu nu vorbesti limba lor, ei nici atat pe a ta, iar engleza este ca 'ungurestele' la noi. Am luat teapa cu 100 de copeici la o benzinarie, dar nu m-am agitat foarte tare, pentru ca eram in primele zile de concediu, zile in care inca mai aveam o caruta de bani.
Dupa gura cascata din Praga am zis ca ar fi timpul sa o iau din loc, Zis si facut. Ma mai desparteau doar 6 ore de condus nebun pe autostrada pana in Germania, destinatia finala. Am ajuns seara tarziu si am cazut imediat lata. Somn de voie pana a doua zi.














'Welcome you... romanian people', parea ca sopteste Bremen-ul a doua zi dimineata.
Aici am avut un apartament cu 3 camere la dispozitie. Ce altceva isi mai poate dori cineva? O tara straina, un loc in care sa stai singur si pentru care nu platesti nici un cent si o masina la dispozitie. Frumos. Pacat ca toti banii alocati pentru vacanta s-au cam dus din primele zile, dar nici asta nu a fost o problema foarte mare. Romanul tot roman ramane. Imprumutul este la putere, slava Domnului ca am avut de unde.
Am hoinarit cateva zile prin imprejurimi:
Centrul istoric al Bremen-ului


















Hamburg














Bremerhaven.



























Marea splendoare, punctul culminant al calatoriei a fost Amsterdam, dar asta este o alta poveste, intr-o alta parte (2), intr-o alta zi. Iar intr-o alta parte (3 probabil) o sa urmeze si experienta avuta in cel mai mare muzeu de jucarii din lume (conform spuselor lor) Pin It

Un comentariu: