marți, 3 aprilie 2012

Slabit rapid: 10 alimente care te ajuta sa arzi mai multe calorii

Ti-ai propus sa scapi de cele cateva kilograme pe care le-ai adunat in perioada iernii? Pe langa dieta si sport, descopera zece alimente care intensifica arderea grasimilor si te ajuta sa slabesti mai repede!

1. Ouale 
- Un ou are 78 de calorii.
Ouale sunt bogate in proteine de inalta calitate, care mentin senzatia de satietate. Daca alegi sa le consumi la micul dejun te vor ajuta sa consumi cu 330 de calorii mai putin pe parcursul zilei. Alege ouale fierte sau ochiuri, insa intr-o tigaie non-aderenta ca sa nu folosesti grasime.

2. Ciocolata neagra cu peste 70% cacao
- 28 de grame de ciocolata contin 170 de calorii.
O portie de ciocolata neagra (5-6 patratele) te va ajuta sa mananci mai putin la urmatoarea masa, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Copenhaga. Explicatia: ciocolata neagra contine ingrediente care incetinesc procesul de digestie, prelungind astfel senzatia de satietate.

3. Semintele crude de pin
- 15 grame de seminte de pin contin 95 de calorii.
Semintele crude de pin au un continut ridicat de grasimi bune care tin departe foamea o perioada mai lunga de timp. De asemenea, mai exista si un alt motiv pentru care ar trebui sa le consum: impiedica depunerea grasimilor in zona abdominala.

4. Branza proaspata de capra
- 28 de grame de branza proaspata de capra contin 76 de calorii.
Nutritionistii recomanda branza proaspata de capra, datorita continutului ridicat in acid linoleic conjugat care ajuta organismul sa arda mai multe grasimi. Concentratia cea mai ridicata de acid linoleic conjugat se regaseste in lactatele de la animalele hranite cu iarba proapata.

5. Portocalele
- O portocala contine aproximativ 59 de calorii.
Se pare ca portocala este considerata una dintre cele mai satioase alegeri in materie de fructe, datorita continutului ridicat in fibre care impiedica depunerea grasimilor. Potrivit cercetatorilor australieni, potrocalele se situeaza pe primul loc in topul celor mai nutritive si satioase fructe.

6. Avocado
- O jumatate de avocado contine aproximativ 125 de calorii.
Face parte din categoria grasimilor bune mononesaturate. Potrivit unui studiu aparut in publicatia Diabetes Care, persoanele care consuma cu regularitate avocado au constatat o reducere a circumferintei taliei, in comparatie cu cealalta categorie care a adoptat un regim alimentar cu aceeasi cantitate de calorii, insa fara sa includa grasimile mononesaturate. Tine cont ca o jumatate de avocado aduce un aport de 10 grame de grasimi sanatoase si impiedica acumularea grasimii in jurul taliei.

7. Bananele verzi
- O banana verde contine aproximativ 137 de calorii.
Cercetatorii au demonstrat ca bananele contin amidon rezistent care accelereaza slabirea. Astfel ca o dieta care are la baza un consum moderat de carbohidrati care contin amidon rezistent te poate ajuta sa slabesti 3 kilograme pe saptamana.

8. Ovazul
Scade colesterolul "rau" si lupta cu grasimile. Bogat in fibre, ovazul este optiunea perfecta pentru un mic dejun sanatos, deoarece amelioreaza confortul digestiv si te scapa de senzatia de balonare, constipatie, diaree, flatulenta. S-a demonstrat ca fulgii de ovaz sunt de doua ori mai satiosi decat cerealele integrale

9. Grepfrutul
- O jumatate de grepfrut contine aproximativ 41 de calorii.
Ajuta la detoxifierea organismului si reprezinta un bun aliat in curele de slabire, insa consumat cu moderatie. Un studiu efectuat la Institutul de Cercetare Scripps, din San Diego, California arata ca persoanele care au consumat cate o jumatate de grepfrut inainte de fiecare masa, timp de 12 saptamani au reusit sa slabeasca fara niciun efort aditional.

10. Strugurii
O cana cu struguri contine aproximativ 62 de calorii.
Dieta bogata in struguri te ajuta sa slabesti usor si repede. Motivul? Strugurii au efect diuretic si stimuleaza eliminarea apei.

Articol preluat de aici Pin It

3 comentarii:

  1. Da eu de ce nu pot sa dau Follow???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Butonul "Follow @CinevaSpunea" este pentru Twitter, daca la ala te referi. Trebuie sa ai cont ca sa poti sa ma follow.
      Vezi ca am configurat followitul prin email, daca te mai intereseaza. E bara aia lunga din josul paginii :)

      Ștergere
  2. Interesant articol!
    O primavara relaxanta iti doresc!
    Coltisor de Rai

    RăspundețiȘtergere