vineri, 30 septembrie 2011

Povestea unui inger

"Era dimineata, o dimineata racoroasa de primavera, o primavara tarzie ce amagea sufletele celor indragostiti de caldura veri. Ea se trezeste, priveste lung spre locul gol din dreapta ei, se da jos trista si isi incepe banala activitate zilnica.. Somnoroasa paseste usor spre revigorarea sufletului cu apa rece de la ghiuveta, pune de cafea si asteapta.. Dar aceasta asteptare o face sa sufere mai tare si sa planga mai mult de fiecare data cand isi aminteste ca El nu mai este langa ea. Si-a propus sa nu mai iubeasca niciodata, de teama sa nu mai piarda inca o data fiinta draga. El era sufletul ei pereche. Se cunosteau de mici copii, locuiau la doar cateva strazi distanta. Verile si le petreceau impreuna, la bunici, amandoi fiind din acelasi sat minunat de pe creasta celor mai inalti munti din tara.
Se iubeau inca de cand erau doi pustani, copii ce abia descoperisera sentimentele. Ii unea acea iubire pura si inocenta, acea iubire nevinovata ce nu o intalnesti la oamenii mari. Erau in lumea lor, lume ce cu trecerea timpului i-a unit si mai mult. Dragostea lor s-a transformat usor intr-o pasiune nebuna , intr-o atractie ce parea ca-i va uni pe vecie. Intr-una din serile petrecute impreuna, el ii propune ei sa mearga cu el in locul unde s-au sarutat pentru prima data. Ea nu a ezitat si a acceptat, stia care era motivul acestei cerinte, stia pentru ca il cunostea atat de bine incat si-a dat seama ca toate emotiile si fastacelile lui din ultimile zile nu indicau decat un singur lucru: avea sa-i ceara mana.
Au pornit catre cel mai superb loc din lume, catre malul mari, acolo unde pentru prima data si-au impartasit dragostea. Din pacate drumul lor avea sa fie mai scurt decat ar fi trebuit.. Dumnezeu a decis gresit, iar printr-o intamplare nefericita ii desparte pe cei doi definitiv, luandu-l pe el alaturi de ingeri, dar dandu-i ei inca o sansa la viata. O data cu trecerea anilor, in sufletul ei amintirea lui este inca atat de vie, incat in fiecare dimineata, cand face cafeaua se aseaza la masa si il asteapta sa vina, sa o sarute usor pe gat si sa-i spuna cat de minunata este viata lui alaturi de ea, asa cum facea in fiecare dimineata. Dar nu, el nu a mai venit niciodata… Constienta ca traieste amagindu-se, se imbraca cu primele haine ce-i pica in mana si porneste spre Universitate. Nu, nu-i mai pasa de cum arata si nici de ce zic cei din jur. Nimic nu mai avea rost fara el, chiar daca au trecut mai bine de 4 ani.
Nu poate intelege de ce Dumnezeu a decis asa. Ingandurata si indurerata se loveste in curtea Universitatii de un coleg, un nou coleg… Se apleaca sa isi ridice cartile de pe jos, dar mana ei este cuprinsa de mana lui, se retrage, isi ridica privirea si il vede.. Era El! Brunet cu ochii verzi… privirea aceea.. Nu, nu avea cum sa uite o asa privire. Clar, este El! Dar cum este posibil..?
- Buna, sunt Mihai..
Nu, nu se poate… Mihai.. asa il chema si pe el. Cum se poate asa ceva? Gandea ea..
- Nu-mi spui numele tau..?
- Ba daa… Cris, spuse ea timid
- Frumos nume.. Am fugit. Paa paaa
A ramas uitandu-se dupa el.. L-ar fi strigat sa-l certe ca a lasat-o singura, dar stia ca nu este el, stia ca viata ii joaca feste. A ramas toata ziua cu gandul le el. Seara isi intersecteaza din nou viata cu el.. De aceasta data in fata casei ei.
- Ma urmaresti Cris? O intreaba el glumimd
- Euu… nu.. nu.. aici locuiesc.
- Glumeama.. Si eu stau prin zona, m-am mutat de curand si stii.. e cam greu ca nu cunosc zona, lumea.. Vin tocmai din…
El incepe sa-i povesteasca pe scurt viata lui, acolo in fata casei, dar ea, ea nu aude. Se uita fix la el, uimita de asemanarea izbitoare dintre acest Mihai si El, Mihai al ei. Gesturile, mimica fetei, parul, inaltimea, culoare pielii, stilul vestimentar totul era identic cu baiatul ce i-a arata pentru prima si ultima data in viata ei de pana atunci ce inseamna iubirea…
- …Si uite asa am ajuns aici la Universitate… Heei, Cris, ma auzi, esti aici pe pamant cu mine?!
- …trebuie… trebuie sa plec, imi pare rau..
Si a fugit. Lacrimile ii curgeau pe obraz, nu a vrut sa o vada el asa. Noaptea ce a urmat a fost lunga, gandul ei era doar la el.
Inima a inceput sa-i bata din nou cu putere, iar zambetul acela fermecator i-a revenit pe buze. Nu stia daca aceste lucruri se intampla pentru ca el seamana izbitor de bine cu sufletul ei, sau.. sau ce se intampla? A doua zi s-a trezit, s-a dat repede jos din pat, si-a facut obiceiurile diminetii si a pornit grabita spre Universitate.. Pe drum si-a dat seama ca asta a fost prima zi dupa cumplitul accident cand nu si-a facut cafeaua si nu l-a asteptat pe El. Era atat de nerabdatoare sa-l intalneasca pe Mihai. Avea in gand un jurnal intreg de intrebari pentru el, dar cand l-a zarit a uitat tot.
- Neata Cris.. Arati bine azi. Imi place de tine, arati exact ca fata visurilor mele..
- Chiar crezi?.. intreba ea inrosind.
Dupa cateva schimburi de replici, si-au dat intalnire, pe malul marii. Da, locuia la mare. S-a mutat acolo la putin timp dupa accident. Vroia sa fie mai aproape de locul ce-i amintea cel mai mult de El. Ziua a trecut, iar seara a prins-o in fata dulapului, cautand si proband rochia perfecta. Nu inceta sa se intrebe ce este cu ea, de ce isi doreste atat de mult sa mearga la intalnire, de ce sta in fata dulapului, de ce se aranjeaza, cand astea erau lucruri atat de nesemnificative pentru ea? Dar cel mai important, gandul ce nu-i dadea pace: de ce a acceptat intalnirea tocmai pe malul marii?? Acela era un loc sfant pentru ea.. Si-a propus sa nu se mai gandeasca la nimic si sa traiasca momentul, desi uita-se cum se face lucrul acesta.
Si a plecat spre mare… Cei doi isi intalnesc privirile printre oameni, parca pentru prima data. Erau nedumeriti, nu se cunosteau foarte bine, dar totusi parca se stiau de o viata. Un schimb de cateva vorbe a fost suficient pentru a se cauta reciproc in orele ce aveau sa urmeze. Timpul trecea mult prea repede pentru ei. Vroiau mai mult... Vroiau sa se cunoasca, sa ajunga mai aproape unul de celalalt, dar parca totul era impotriva lor. Timpul ii presa, dar cu toate acestea s-a intamplat inevitabilul. Un prim sarut... Ei ii batea inima atat de tare, iar imbratisarile lui ce au urmat ii dadeau fiorii primei iubiri.
Totul s-a schimbat, timpul a stat in loc doar pentru ei. Parfumul, gesturile si vorbele lui, i-au ramas adanc tiparite in minte si in suflet. Au profitat de primele clipe de tandrete ce le-au fost oferite. Se tachinau, se priveau, buzele ei doreau cu tot trupul sa sarute buzele lui. Vroia doar sa se bucure de el cat mai mult, ca si cum sfarsitul ar fi aproape. Vroia sa fie a lui, iar el sa-i apartina ei o intreaga noapte. Au plecat in lume impreuna, fara sa le pese de nimic. Erau doar ei in tot universal. Au profitat de ceea ce viata le-a daruit si au spus da dorintei nebune ce ii cuprinsese pe amandoi. Aveau sa fie una si aceeasi persoana in noaptea ce a urmat. S-a indragostit nebuneste de el, de sarutarile lui si de tot ceea ce inseamna el. L-a simtit in ea, si ar fi dat orice ca acele momente sa dureze o eternitate. Atingerile lui tandre si vorbele dulci ce el i le soptea la ureche au facut-o sa fie cea mai fericita femeie de pe pamant. Au adormit epuizati, cu trupurile goale, lipite, cat mai strans unul in bratele celuilalt. A doua zi s-au trezit la fel, imbratisati.
- Buna dimineata soare, ii sopteste el usor la ureche
Ea isi ridica rusinata privirea si ii multumeste pentru tot..
Viata ei a inceput din nou. A renascut din umbra acelei fete ce nu mai spera la nimic, ce nu mai indraznea sa viseze la o viata mai buna. Incetul cu incetul, cei doi au inceput sa petreaca tot mai mult timp impreuna. El s-a mutat la ea, la casuta aceea ca din povesti, casuta de pe malul mari.
Aici au petrecut nopti fierbinti si zile pline de aventuri, aici si-au declarat iubirea, aici inca traiesc.. Nu exista zi in care Cris sa nu-i multumeasca ingerului ei pazitor pentru minunea facuta.
- Multumesc Mihai pentru tot.. te iubesc nespus de mult, asa cum probabil nu o voi mai face niciodata, asa cum tu mai invatat. Multumesc ca mi-ai oferit sansa sa invat din nou sa merg, pentru ca asa ma simt, ca un nou nascut ce acum invata sa faca primi pasii. Si iti multumesc ca ai avut mereu grija de mine. Datorita tie sunt ceea ce sunt astazi.. Nu te voi uita niciodata. Te iubesc!"

Love songs


Poveste in afara concursului. 
Pin It

Poveste de iubire adolescentina… sau poate nu

"Se stiau inca de mici copiii din vedere. 
El o frumuste de baietel cu par blond si ochi caprui si mari, gene lungi, zvapaiat, neobosit… ea, un copil tare timid si rusinos cu ochi albastrii clari si obrajori rosii numai buni de ciupit.
Au fost in acelasi colectiv in clasa I, apoi ea s-a mutat in alta clasa…Anii au trecut si deja se apropria examenul de capacitate. Cei doi copii se intalneau pe holurile scolii. Asa ea a aflat ca el vroia sa dea la liceul de teologie si mai incerca si la colegiul militar. Era inaltut si la fel de blond. Si ea era inalta, chiar cea mai inalta fata din acea generatie de elevi .Ei ii placea biologia si vroia sa ajunga doctor, pt asta se gandea sa dea la stiintele naturii, doar destinul era altul… Ea a picat la una dintre materii si a trebuit sa ma dea inca odata. El nu a ajuns unde vroia…
Dupa un an de profesionala, desi avea examenul luat, ea a dat diferentele pentru a da la liceu si a reusit, nimerind cu el in clasa. Acum era inalt, frumusel foc si mult mai nebunel decat inainte, un razvratit asa cum e orice adolescent, poate si mai si… ea, tot cuminte si timida.
Incet, incet s-au apropriat. El statea in fata ei facand-o sa suspine si sa isi doreasca enorm de mult sa ii sarute gatul lung, sa se joace cu mainile in capul lui…. Era o atractie cum nu mai intalnise..il vroia cu totul, asa razvratit cum era, nebunel, dar cu ea se purta frumos, spunea glume si ii multumea de fiecare data cand ii soptea, dadea un pix si alte mici lucruri.
Parintii lor se cunosteau si tatal lui se intalnea ocazional cu al ei. Deoarece baiatul era cum era, tatal era preocupat de situatia lui scolara, de cat de mult chiulea, etc, astfel o mai intreba pe ea ce ii mai face fiul, pt ca stia ca ea este sincera. Il linistea spunandu-i ca are un baiat destept si frumos si ca e doar in acea faza adolescentina care ii va trece.
Dupa un timp, el a aflat cine ii dadea informatii tatalui si a abordat-o intr-un mod foarte serios, speriind-o de parca ar fi facut ceva rau, dar de fapt i-a multumit si i-a cerut nr de tel ca sa tina legatura pt eventualele intalniri cu tatal lui.
Usor,usor, intr-o zi de vacanta, el era plecat la tara si i-a trimis sms. De la acel sms  s-a pornit un “maraton” de aproape 24 de ore in care au discutat vrut si nevrute… era pe vremea cand connexul avea optiunea cu 1 cent/sms.
Cand s-au intors la scoala, se comportau ca buni amici, dar el incerca sa mai ascunda pt a nu vedea ceilalti cum se comporta cu ea.
Erau in clasa a12a cand el a invitat-o la majoratul lui, insistand cu telefoanele, ba chiar zicandu-i ca va veni dupa ea daca nu accepta. Stia unde sta pt ca mai fusese pe la ea cu alte ocazii.
Si-a luat fata inima-n dinti si a mers la locul stabilit. Ajunsese prima. El a intampinat-o, pupand-o dulce pe ambii obraji ce se inrosisera si ardeau, facandu-l sa zambeasca.
In timp ce el se pregatea pt sosirea invitatilor si se “lupta” cu  calculatorul din acea locatie, ea era cu ai lui de povesti si ajutandu-i la cele necesare.
La un moment dat, baiatul a plecat acasa dupa calculatorului, mai bine zis unitatea. Nu dupa scurt timp, ceilalti invitati au inceput sa apara. Erau colegii lor, dar ea…. s-a intimidat si s-a rusinat. Il vroia langa ea ca sa o impulsioneze, sa o impinga de la spate, sa ii ofere increderea de care avea nevoie..el parca nu mai venea si timpul trecea atat de greu…. N-a mai suporta, si-a luat haina si a plecat neobservata, nezicand nimic cuiva.
Pe  strada usor luminata de catre un bec ici-colo, s-au intalnit…. El apropriindu-se de ea din ce in ce mai mult pana ii despartea vreo 30 cm unul de celalalt. Intreband-o de ce pleaca, ea nascoci o mincinuca conform careia nu se simte bine
-          Imi pare rau ca nu te simti bine. Mi-ar fi placut sa mai stai, zise el, apropriindu-se un pic mai mult.
-          Mda… mi-ar fi placut sa mai stau..
-          Hai cu mine inapoi,atunci..
-          Mmmmm …nu  prea ma simt bine….
-          Te duc acasa?
-          Nu….stai linistit…ai invitati…du-te si ai grija de ei, fi o gazda buna si distreaza-te.
-          Sigur nu vrei sa vin?
-          Du-te si distreaza-te.
Un moment de liniste  s-a instalat intre ei. El se uita la ea, in ochii ei albastrii si ea se uita in sus la el, intrebandu-se daca o sa faca el primul pas. Ar fi vrut sa-l sarute…. Era atat de aproape de el…L-ar fi luat de gat cu mana dreapta si l-ar fi tras spre ea ca sa-l sarute mult si lung, desi nu stia sa faca asta. Dar au napadit-o alte ganduri: daca el o va respinge, daca nu o place in sensul ala?? Daca….
-          Bine …..atunci, ma duc la astia….. sigur esti in stare sa mergi singura?, intrerupsese el momentul.
-          Da…. Stai linistit! Ne auzim la un telefon, ok?
-          Bine, draga.
-          Iti doresc tot binele din lume..la multi ani, inca odata.
-          Multumesc. Daca e ceva, ma suni, ok?
-          Ok. Distractie placuta.
Si fiecare a plecat pe drumul lui, dar ea uitandu-se din cand in cand in urma, sperand ca el s-a apara , sa vina dupa ea…
Dupa Bac, s-au departat, ea ajungand la facultate si el s-a inrolat.
Cand ea era in ultimul an de facultate, el a facut rost de id-ul ei … el era acum plecat intr-una din tarile  arabe cu zone de conflict.
Au reinceput sa vb pe mess si sa se aduca la zi cu ce este in viata fiecaruia.
Cand s-a intors, a venit la ea cu pachetul  de biscuiti promis pt cafeaua ce o va face ea, asa cum discutasera de mii de ori.
Inca un moment de liniste intre cei doi de vreo cateva luni… apoi…intr-o zi a intrat el pe mess. Era suparat. Se certase cu tatal lui din cauza iubitzelei lui. Ea a incercat sa-l faca sa zambeasca si a inceput sa-i aduca aminte de vremurile bune din liceu si au ajuns  la urmatoarea discutie:
Ea : stii…in liceu am avut un imens crush pt tine.
El : da?
Ea : da… as putea zice ca a fost o iubire imensa.
El : …..imi dadusem eu seama de ceva.
Ea : pai si de ce nu  ai zis nimic?
El : pai….hai sa-ti zic ceva….ai eu am avut sentimente puternice pt tine.
Ea : da? Pe bune?
El: da
Ea: stii… atunci….de ziua ta…..a fost acel moment….
El : da… a fost
Ea: am vrut sa te sarut
El : de ce nu ai facut-o?
Ea : am crezut ca o sa ma respingi…speram cat tu o sa faci…mi-a fost frica
El: offff…. Ce bine era daca o faceai.
Ea : dar tu de ce nu ai facut-o?
El : pai… si eu am vrut sa te sarut, sa iti iau capul intre maini mele sis a te sarut cum n-ai fost sarutata vreodata…dar… mi-a fost teama ca o sa ma respingi.
Ea : pai tu ala cu tupeu….ti-a fost teama?
El : eu ala cu tupeu mi-a fost teama. Nu vroiam sa stric ceea ce aveam cu tine. Nu stiu……cu tine am fost mereu eu, adevaratul eu…nu m-am ascuns de tine. Ai fost si esti singura in preajma careia ma simt eu…ma simt bine.
Ea : ma bucur sa stiu asta,chit ca e tocmai acum.
El : la unu moment tot ne ziceam asta..pacat ca nu a fost atunci cand trebuia.
Ea : oare cum ar fi fost daca eram impreuna la liceu?
El: pai cred ca ma fugarea taica-tu
Ea : si al tau era super incantat
El: el a incercat sa bage apropouri in legatura cu asta 
Ea : si la mine
El : cred ca ma cuminteai mult.
Ea: si tu ma faceai sa nu mai fiu timida
El : cel mai sigur deveneam fidel, oricat de fustangiu sunt
Ea : pun pariu ca ar fi fost o relatie frumoasa
El : ce poate continua si acum, asta in caz de nu intervenea taica-tu
Ea ; daca erai cuminte si vedea asta, nu cred ca se baga.
El : ma mai iubesti?
Ea: sincer?
El: da… foarte sincer
Ea: raspunde tu primul
El: tu prima
Ea: da… tu?
El: da…  poate la fel de mult ca atunci….dar….sunt cu ea….nu pot…
Ea: nu ti-am cerut
El: stiu….dar mi-ar fi placut…
Ea : Si mie… dar ..poate.. candva….
El: da… poate

De la aceasta discutie au trecut 2 ani… iar e liniste intre ei…
Cine stie ce le va rezerva viitorul..
Poate …. candva…. Cine stie…"

Prima poveste de dragoste pentru concursul "Cea mai frumoasa poveste de dragoste". 
Autor: Aletzsa 
      Detalii despre concurs gasiti aici
Pin It

joi, 29 septembrie 2011

Temerile mele


"Mi-e frica de intuneric, mi-e frica de varza de Bruxelles, mi-e frica de iedera din gradina care o sa ma sugrume-n somn!" - Louie Anderson

Daca pana acum aveati in minte o Emma simpatica (ce parere buna am despre mine, nu? :)) ), dupa articolul acesta cu siguranta simpatia va fi dominata de ciudatenie, iar pe fruntea mea va zacea scris cu litere enorme: freak!
De fapt, daca ma gandesc mai bine, nu este absolut nimic iesit din comun sa imi fie teama de anumite lucrusoare, ca la urma urmei sunt doar un biet om, nu?
Asadar, pe lista mea cu "frici" se gasesc:
- Porumbeii;
- Chestiile stupide ce-mi pot cadea in cap pe strada;
- Intuneric (e firesc.. la varsta mea :D )
- Bau-Bau.. as jura ca l-am vazut si ca exista!;
- Scarile alea ciudate ce scartaie ingrozitor, de zici ca imediat pici cu ele;
- Mirosurile ciudate;
- Mi-e frica sa nu pic din masina in curbe :D
- Idioti ce nu stiu sa conduca masina;
- Chestiile ce zboara prin spatiu si ce pot lovi Pamantul, dar nu neaparat capul meu;
- Sa nu raman ultimul om de pe Pamant;
- Si cea mai importanta: mi-e teama ca nu va avea cine sa ma fure la propia-mi nunta..  stiti voi, cand se fura mireasa :(
- Pe langa toate acestea, ce-s mai aparte, le-as adauga si pe cele normale, cum ar fi: apa (nu stiu sa inot), foc, boli, sfarsitul lumii, moarte etc etc. Va asigur ca lista-i mai lunga, dar momentan nu ma prea pot concentra ca-i 5 juma si trebuie sa plec de la munca, dar o sa revin de indata ce mintea mea creata va mai scormoni si alte aberatii :D
Si acum, marea intrebare de final, voua de ce va este teama?

Un articol interesant gasiti aici  (Frici, fobii si angoase - cum se naste frica?) Pin It

miercuri, 28 septembrie 2011

Under the coconut tree..

Chiar si acum ma amuza, desi am auzit melodia la radio acum mai bine de o ora.. Suna atat de .. de.. haios! Andăr dă coconat tri :))
Cred ca m-am tampit. De cand ascult Kiss FM sunt atat de bine dispusa si atat de zambareata, incat nici eu nu mai mai recunosc. Nu ma plang, sunt chiar fericita ca sunt asa, iar chestiile astea le insir ca sa va oftic! :)) De exemplu azi-dimineata mergeam pe strada razand singura, aiurea'n tramvai si vedeam lumea ingandurata de problemele zilnice cum se uita chioras la mine, dar pana mea, nu ma interesa, eu eram in lumea mea, sub un coconat tri :))
Loca muher scria pe mine, dar am mai avut un motiv intemeiat sa par scapata de la nebuni. Motivu-i melodia de mai jos :D Oare e caterinca sau e o manea pe bune?
Apropo, companionii Kissomanilor, cei de la tura de dimineata, Carcotasii adica, sunt baieti faini pana la urma, desi emisiunea lor de la TV nu o suport. La radio sunt chiar simpatici, iar vocile lor sunt chiar secsi :D
Si ca sa nu uitam sa mentionam acest important lucru ce imi face ziua mai luminoasa (sau ma rog, seara), precizez ca in acest moment sunt in conferinta cu zapacitii mei de la facultate. Aletzsa, Bobocel si evident Bubu, care nu-i fata! Adica?? Pai aseara am fost in povesti doar cu fetele, a intrat si Bubu in discutie si ne-a zapacit sa schimbam statusul de la mess, ca el nu e fata.. Zis si facut. Statusul meu s-a schimbat din "Conferinta cu fetele" in "Conferinta cu fetele si cu Bubu, care nu-i fata!.." Burlacu' m-a intrebat cine sau ce e Bubu :))
Discutiile de azi sunt pe aceeasi lungime de unda cu cele de aseara, dar nu le pot insira aici, ca nu-i frumos. Oricum, important e ca acum ii cunosc pe omuletii mei mai bine, din muuulte puncte de vedere. Daca va ganditi la prostioare, aflati ca despre asta vorbesc. Interesant e ca atunci cand ne vedem face to face suntem cu totii niste ingerasi mici si nevinovati, dar conferintele din astea 2 zile m-au speriat rau de tot! Ingerasii aceia mici din mintea mea s-au transformat in niste dracusori mai rai ca mine, iar eu sunt o scorpie cu S mare!
Unde? cum? de ce? cand? cu cine?... Weird friends. Si eu care ma gandeam ca in urma conferintelor astora, aflu cum o mai duce Bubu prin Anglia, cum se descurca Bobocelu' cu jobu in Calarasi.. De Aletzsa nu am ce sa zic, ca sunt la curent cu toate prostioarele ei. Sa-i traiasca blogu'.
In concluzie, o seara de nota 10!

PS: Ma scuzati, dar nu pot lasa pe blog o asa melodie. Cred ca nu as reusi sa dorm la noapte. Gasiti aici ciudatenia de cantec ce a scos un zambet de la mine (acum ma intreb de ce.. ca-i de ras, nu de plans)


Liviu Hodor feat Mona - Sweet Love

Pin It

marți, 27 septembrie 2011

Click-uti ieftine-si-bune.blogspot.com

Produse noi in Shooop!


Pentru detalii referitoare la produse, ma puteti contacta pe mail la dresa emma.negura@gmail.com, dand ca referinta codul produsului. Multam facin! 

Pin It

Cine imi recomanda niste muzica buna?

M-am cam plictisit de muzica mea, si sincer nici nu prea am chef sa pornesc intr-o aventura pe net, cautand melodii interesante si pe placul meu. Sincer, nu stiu de unde as putea porni. Asa ca va rog, fie-va mila de un suflet mic si nevinovat si recomandati-mi ceva bun, ceva ce sa merite sa stea macar o zi pe repeat.
Multam in avans pentru cei ce m-au bagat in seama si si-au lasat opiniile insirate sub forma de comment-uri pentru acest articol.

Deep Purple - Soldier Of Fortune


Pin It

Emoticoane Yahoo Messenger

Poate aveti vreodata nevoie.. Eu dau des search pe google pentru smiley-ul care fluiera; mereu il gasesc si mereu il uit (ca-i si tare greu..). Cel putin, data viitoare cand o sa mai am nevoie vin direct pe tarlaua mea si ma servesc.










































Sursa: aici Pin It

luni, 26 septembrie 2011

Intalniri de gradul III

O data la ceva timp ne intalnim, cu toate, caci eu cu Andu meu ne tot vedem. Dar cum noutatile circula repede intre fete, am aflat ca la anul pe 15 septembrie vom dansa la nunta uneia dintre noi, si nu oriunde, ci la Piatra Neamt. Un motiv mai mult decat bun ca sa dam de stire in tara sa ne adunam ca tatele la o mica barfa, "asezonata" cu o pizza si un suc. Cand sa ne vedem? Pai duminica, cu ramanere peste noapte la mine, la un mini party in pijamele :D
Avand in vedere ca de duminica pana miercuri/joi sunt singurica acasa, imi permit sa-mi fac de cap ca o adolescenta de 16 ani care abia asteapta sa aiba casa la dispozitie pentru a o devasta impreuna cu gasca.
Sincer, abia astept sa-mi vad fetele, sa fim impreuna si sa asculta povestile celei mai vorbarete dintre noi.. Mi-e atat de dor sa fim toate si sa ne amintim ciudateniile tineretilor noastre (stiu, suna ca si cum am avea 60 de ani), cat si cele mai noi si interesante chestii ce nu le-am aflat inca una despre cealalta.
Ca meniul sa fie complet, iar weekendul de nota 10, probabil sambata ma intalnesc cu celalalte gagici ale mele, cele din facultate (fetele de duminica fiind cele din liceu). Bobocelul meu vine din Calarasi (daca domnu' patron pentru care lucreaza are putin bun simt si ii da salariul la timp), iar Aletzsa mea din Predeal. Din pacate aceasta intalnire nu-i foarte sigura, pentru ca dhee.. Calarasiul nu-i la un scuipat :D
Stiu, pana in weekend ii cale lunga si drum batut, dar de ce sa nu-mi incep saptamana cu gandul ca urmeaza un weekend full, plin de peripetii si distractie? 

Pasarea Colibri - 2000 de ani

Pin It

duminică, 25 septembrie 2011

O clipa de luciditate...

Vremurile se schimba, incetul cu incetul uitam de unde am pornit, uitam ca am fost copii si ne-am dorit sa devenim adulti, uitam ca ultima oara cand ne-am rugat celui de sus i-am promis ca o vom face mai des daca ne ajuta, am uitat sa zambim si sa multumim pentru ca avem ce pune pe masa in fiecare zi. Suntem egoisti, ezitam sa spunem Te Iubesc celor din jur de teama reactiei lor, ne temem de criza asta interminabila si uitam astfel sa traim din plin momentele ce trec pe langa noi. Muzica ce o ascultam ne binedispune, dar din pacate versurile melodiilor nu ne ajung la suflet, mai importante sunt bass-ul si ritmul. Am uitat ca a plange inseamna durere, tristete, despartire... acum plangem pentru a obtine diverse lucruri. De mult, cand ziceam ca ne-am indragostit la prima vedere, insemna ca acel crai balan ce pasea in fata noastra bland si cu incredere era intradevar baiatul la care visam o viata intreaga, acum ne indragostim o data la 2 zile si ne despartim la fel de des. Iubim, ca mai apoi sa uram. Nu, nu asa se face. Nu asa trebuie traita viata.
Din clipa in care constientizam ca ceea ce facem ne afecteaza viata, din acel moment trebuie sa judecam cuvintele ce le spunem, faptele ce le facem si gesturile de care nu ne dam seama. Trebuie sa iubim chiar si atunci cand simtim nevoia sa uram. Trebuie sa traim la maxim viata ce ne este data, pentru ca intr-o buna zi va trebui sa ne luam la revedere de la tot si de la toate. Poate ca acea zi este departe, dar poate fi chiar maine..
Nu, din pacate eu nu-mi traiesc viata la maxim si nu stiu cum sa ma bucur si de cele mai marunte lucruri din viata mea. Stiu sa cer atunci cand am nevoie, stiu sa si multumesc dar atat. Uit promisiunile facute, si uit ca uneori cuvintele mele ii fac pe cei din jur sa sufere.
Imi cer iertare tuturor celor ce au varsat cel putin o lacrima din vina mea, dar va multumesc ca datorita voua am invatat multe lucruri in viata... Multumesc si celor ce mi-au fost mereu alaturi.. Iar pe tine, gaza mea scumpa, te iubesc enorm de mult, chiar mai mult decat iti inchipui!

You raise me up

  Pin It

vineri, 23 septembrie 2011

Cum sa iti setezi noul profil de Facebook: Timeline in loc de Wall

Facebook a anuntat introducerea Facebook Timeline, noul profil al utilizatorului de Facebook, scrie TechCrunch.
Dupa cum ii spune si numele in engleza (timeline – “cronologie”), noul profil va fi precum o “carte” despre viata “online” a utilizatorilor si, asa cum insusi CEO-ul Mark Zuckerberg a precizat, o regandire a experientelor acumulate pe reteaua de socializare.
La inceput, profilul tau pe Facebook era destul de simplu – numele tau, cateva fotografii, informatii de baza (varsta, educatie etc.). Intre timp, el a mai evoluat, insa asa cum functioneaza profilul astazi, 99% dintre informatiile pe care le publici “dispar”, potrivit blogului Facebook.
Singura modalitate prin care poti sa le revezi este sa dai click pe “Older Posts” (din josul paginii) si sa derulezi pana la informatia cautata…ceea ce poate deveni destul de dificil daca informatia este de acum un an, sa zicem.
Facebook vrea sa schimbe asta si sa introduca o modalitate noua de “redescoperire” a informatiilor pe care le-ai publicat, punandu-le pe acestea intr-un singur loc, accesibil oricand.
Inainte sa intri pe pagina de Facebook sa-ti setezi noul profil, ar trebui sa stii ca:
- pot fi erori (Facebook Timeline e nou-nout);
- la inceput doar tu iti vei putea vedea noul profil, dar dupa cateva zile va deveni public;
- se pare ca daca te conectezi de la un alt calculator/gadget, Timeline-ul se dezactiveaza automat; poti sa ti-l reactivezi (dupa ce urmezi pasii de mai jos), accesand link-ul http://www.facebook.com/YOURUSERNAMEHERE?sk=timeline;
- e necesar sa ai un cont “verificat” pentru unul dintre pasi, asta inseamna ca trebuie sa ai atasat contului de Facebook un card sau un numar de telefon.
Acestea fiind spune, iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi daca vrei sa vezi cum functioneaza noul profil:
1. Conecteaza-te la Facebook

2. Activeaza modul “developer” (dezvoltator), daca nu-l ai deja. Pentru asta, este nevoie sa scrii “developer” in casuta de cautare a Facebook, sa dai click pe primul rezultat (ar trebui sa fie o aplicatie facuta de Facebook) si apoi sa adaugi aplicatia.

3. Intra in aplicatia “developer”.

4. Creeaza o noua aplicatie, pe care apoi o denumesti. Citeste instructiunile si accepta termenii inclusi in Platform Privacy. Acesta este stadiul in care este verificat.

5. Asigura-te ca esti in ecranul principal de setari ale aplicatiei. Ar trebui sa vezi numele aplicatiei tale in susul paginii.

6. Cauta header-ul (antetul) “Open Graph”si dai click pe link-ul “Get Started using open graph”. Testeaza aplicatia – poti sa scrii “read”, “book” sau “eat” a “sandwich”.

7. Mai apoi ar trebui sa ti se deschida o fereastra de configurare. Schimba cateva dintre setarile standard si da click pe toate trei pagini de setari.

8. Asteapta 2-3 minute.

9. Intoarce-te la pagina de home a Facebook-ului. Aici ar trebui sa-ti apara o invitatie pentru Timeline in susul paginii.

10. Gata!



Articol preluat de aici Pin It

Kiss FM pana in decembrie

Sunt fidela postului Fiss FM pana pe 4 decembrie 2011, si asta pentru ca m-am inscris la Kiss Cash :)
Nu sunt eu atat de norocoasa incat sa ma sune tocmai pe mine din miile de oameni inscrisi, dar nu m-a costat nimic sa incerc.
Asadar, de luni pana duminica, intre orele 07:00 - 22:00 sunt ori cu un radio in brate, ori pe net ascultand varianta live ori cu castile in urechi. Nu-mi permit sa pierd nici o secunda, ca daca ma suna? Stiu ca ai la dispozitie 20 de secunde sa te interesezi care este indiciul, in cazul in care nu-l stii, dar s-au inscris si colegii mei, asa ca sanse prea mari sa-mi spuna careva ceva nu am :D, iar acasa nici o sansa. Ma bucur ca macar au muzica cat de cat draguta.. Cam comerciala pentru gustul meu, dar e ok!
Regulamentul concursului il gasiti aici, dar tin sa precizez ca-i lung si ca pe la sfarsit gasiti chestiile interesante.
Eu sper sa nu se inscrie nimeni de pe blogul meu, ca scad sansele de castig, care si asa sunt mici :D
Tineti-mi pumnii! Pin It

Lista tarilor europene unde sunt cele mai mari salarii

Desi este pe marginea prapastiei, Europa inca ofera cea mai buna calitate a vietii dintre toate continentele, scrie Business Insider, care a aflat care sunt natiunile de pe Batranul Continent care isi platesc cel mai generos muncitorii.
De remarcat este diferenta uriasa dintre ultimele trei tari si restul clasamentului.
Asadar, daca nu stiai pe unde sa emigrezi, arunca un ochii pe lista de mai jos si nu mai sta pe ganduri..

                                                                                       Locul 20: Cehia

Salariul mediu: 1.313 dolari

Salariul minim: 442 dolari

PIB pe cap de locuitor: 18,344 dolari






 Locul 19: Croatia


Salariul mediu: 1.465 dolari

Salariul minim: 516 dolari

PIB pe cap de locuitor: 14.273 dolari






 Locul 18: Portugalia


Salariul mediu: 1.906 dolari

Salariul minim: 665 dolari

PIB pe cap de locuitor: 21.807 dolari


 



Locul 17: Cipru



Salariul mediu: 3.013 dolari

Salariul minim: 1.246 dolari

PIB pe cap de locuitor: 29.623 dolari



 

Locul 16: Spania



Salariul mediu: 3.060 dolari

Salariul minim: 880 dolari

PIB pe cap de locuitor: 32.605 dolari


 



Locul 15: Italia



Salariul mediu: 3.200 dolari

Salariul minim: nu e prevazut prin lege

PIB pe cap de locuitor: 35.289 dolari


 







Locul 14: Islanda


Salariul mediu: 3.417 dolari

Salariul minim: 1.557 dolari

PIB pe cap de locuitor: 37.616 dolari

(Cifrele includ doar sectorul privat)


 

Locul 13: Suedia



Salariul mediu: 3.689 dolari

Salariul minim: nu e prevazut prin lege

PIB pe cap de locuitor: 43.903 dolari


 



Locul 12: Germania



Salariul mediu: 3.703 dolari

Salariul minim: nu e prevazut prin lege

PIB pe cap de locuitor: 40.528 dolari

 


  
Locul 11: Marea Britanie



Salariul mediu: 3.930 dolari

Salariul minim: 1.605 dolari

PIB pe cap de locuitor: 35.239 dolari


 


Locul 10: Franta



Salariul mediu: 4.001 dolari

Salariul minim: 1.872 dolari

PIB pe cap de locuitor: 41.226 dolari


 


Locul 9: Finlanda



Salariul mediu: 4.202 dolari

Salariul minim: nu e prevazut prin lege

PIB pe cap de locuitor: 44.688 dolari


 


Locul 8: Austria


Salariul mediu: 4,235 dolari

Salariul minim: 1,371 dolari

PIB pe cap de locuitor: 45.563 dolari


 


Locul 7: Belgia



Salariul mediu: 4.428 dolari

Salariul minim: 2.055 dolari

PIB pe cap de locuitor: 44.254 dolari


 


Locul 6: Olanda


Salariul mediu: 4.675 dolari

Salariul minim: 1.954 dolari

PIB pe cap de locuitor: 47.889 dolari


 


  
Locul 5: Irlanda



Salariul mediu: 5.423 dolari

Salariul minim: 2.056 dolari

PIB pe cap de locuitor: 49.115 dolari


 






Locul 4: Norvegia


Salariul mediu: 5.632 dolari

Salariul minim: nu e prevazut prin lege

PIB pe cap de locuitor: 78.674 dolari

 
  

Locul 3: Luxemburg



Salariul mediu: 5.864 dolari

Salariul minim: 2.411 dolari

PIB pe cap de locuitor: 108.706 dolari


 







Locul 2: Danemarca


Salariul mediu: 5.970 dolari

Salariul minim: nu e prevazut prin lege

PIB pe cap de locuitor: 56.687 dolari


 



Locul 1: Elvetia



Salariul mediu: 6.407 dolari

Salariul minim: nu e prevazut prin lege

PIB pe cap de locuitor: 65.003 dolari 




PS: Salariile sunt in dolari :)
PSS: Articolul este preluat in totalitate, inclusiv cu tampenii, gen tari europene, desi nu sunt toate europene. 
Articol preluat de aici Pin It

joi, 22 septembrie 2011

Cerul si marea..




































Tarkan - Ayrilik Zor


Pin It