joi, 30 iunie 2011

'Cu trup si suflet' din sapte...

Am evoluat. Am lasat pe rafturile de jos cartile cu bancuri ce altadata ne bucurau sufletul si am adus pe primul raft integramele. Cele grele pentru tata si cele de copii pentru mine :D
Evident, undeva pe la mijloc am lasat revistele de barfe, ca parca ar fi pustiu fara ele.
Nu ne-a lasat sufletul sa facem nevazute bancurile, desi fiecare carticica am citit-o chiar si de cinci ori, fara a retine macar unul.
Oricum, cert este ca atunci cand ai de unde alege, parca si treaba este mai usoara... :))

O seara faina tuturor!

Johnny Mathis - I Can See Clearly Now...

Pin It

Rock the City - Piata Constitutiei :)

Ce bine suna, nu?
Dar ce bine va suna Piata Constitutiei din capitala in perioada 1 - 3 iulie. Interdictiile sunt mai ceva ca pe stadion, adica nu ai voie cu nici un fel de sticle, bidoane de plastic (de ce ai lua asa ceva cu tine?!), conserve (wtf??), artificii, bannere sustinute de bete, spray-uri, parfumuri, scaune (oameni buni, sa nu veniti cu fotoliile in spinare de acasa. Geez!), arme, lanturi, bauturi sau mancare, obiecte periculoase si nici un fel de aparat foto profesional sau semiprofesional (mai exact, NU celor cu obiectiv detasabil) sau aparate de inregistrare audio - video. Aaaa da, si sa nu uit, nici cu umbrele nu ai voie. In cazul in care e soare cand pornesti spre distractie, iti bagi o pelerina prin 'buzunare' si o scoti mandru cand incepe sa toarne.
Nici cu pastile nu ai voie, doar daca prezinti reteta si faci dovada ca esti dependent de vreun medicament, asadar, cei betegi sa ramana acasa, socul ar putea fi prea mare pentru ei.
Picii sub 12 ani nu prea au ce cauta, ca cica nu suporta zgomotul, nu ca acestia nu ar asculta rockareala la maxim, dar dhee...
Mai pe scurt, mai rau ca pe vremea comunistilor. Si ca sa umplem paharul, nu te vei putea lauda prietenilor mai putin norocosi ca ai fost pe acolo. Nu ai poze, inregistrari, nimic. Ba da, ai biletul, pe care foarte frumos l-ai fi putut gasi pe strada, desi asa ceva nu se arunca, ci se pune in rama, dar fiecare cu pasarica lui.
Mai jos aveti ceva detalii cu programul celor 3 zile, cat si tarifele:

Vineri, 1 iulie
Door open 16:00
19:50 – 20:55 Therapy
21:40 – 22:55 The Prodigy

Sambata, 2 iulie
Doors open 15:30
16:20 – 16:50 Voodoo
17:00 – 17:45 Monarchy
18.15 – 19.15 BooN
19:45 – 21:00 Sabaton
21:30 – 23:00 Mike and The Mechanics

Duminica, 3 iulie
Doors open 15:00
15:50 – 16:15 Metrock
16:25 – 16.50 Trooper
17:15 – 18:15 Hatebreed
18:45 – 20.00 Whitesnake
20:45 – 23:00 Judas Priest

Preturi bilete de o zi
Bilet o zi – Normal Circle – 125 lei (133,2 pret final) – pret normal
Bilet o zi – Golden Circle – 185 lei (197 pret final) – pret normal

Preturi Abonamente 3 zile - 3 Days Full Pass
3 days Full Pass – Normal Circle – 180 lei pret final - PRET PROMOTIONAL URSUS!
3 days Full Pass – Golden Circle – 280 lei (298,2 pret final) – pret normal

Cei ce ajung pe acolo, sa se distreze si pentru mine. Long live rock! :) Pin It

marți, 28 iunie 2011

Cele mai 'dulci' versuri...

I still hear your voice, when you sleep next to me.
I still feel your touch in my dreams.
Forgive me my weakness, but I don't know why.
Without you it's hard to survive.
Cause everytime we touch, I get this feeling.
And everytime we kiss I swear I could fly.
Can't you feel my heart beat fast, I want this to
last.
Need you by my side.
Cause everytime we touch, I feel this static.
And everytime we kiss, I reach for the sky.
Can't you hear my heart beat so.
I can't let you go.
Want you in my life.
Your arms are my castle, you heart is my sky.
They wipe away tears that I cry.
The good and the bad times, we been trough them
all.
You make me right when I fall.
...

Cascada-everytime we touch(slow)

Pin It

Nelinistea de marti

Am ajuns acasa, m-am schimbat, m-am 'batut' putin cu al meu catel, mi-am asezat presa pe zile (pentru ca iar nu am reusit sa-mi clatesc ochii cu Cancan-ul din ultimile zile) si mi-am pus de papa. Evident, ziarul este plin de mondenitati, dar oricum eu il citesc 'uitandu-ma' la poze si citind titlurile, iar daca ma intereseaza cu adevarat ceva, zabovesc putintel si citesc articolul in intregime. Totusi, in acest ziar plin de barfe, exista o pagina cu stiri adevarate, care chiar intereseaza. Astfel, am aflat ca de la 1 iulie datorita scumpirii gazelor naturale pentru agentii economici, vor creste preturile si la: paine cu 10%, mezeluri 10%, zahar 3% si ulei 3%. Bineinteles, vor creste si preturile tigarilor, dar asta nu ma intereseaza.
In alta zi, pagina cu stiri adevarate ne informeaza ca cea mai puternică explozie solară din istorie ar putea lovi Terra chiar în această vară. Ultima explozie de proportii a avut loc undeva prin septembrie 1859, iar atunci au luat foc liniile telegrafice si au aparut aurore boreale prin Hawaii si Cuba. Ei bine, de data aceasta planetuta noastra ar avea mai mult de suferit, si asta pentru ca suntem niste dependenti de tehnologie, iar alimentarea cu energie electrica ar fi foarte afectata. Si mai stiti ceva? La ora actuala, configuratia Soarelui este aproape identica cu cea din septembrie 1859. Cica Soarele îşi atinge maximul după 3 - 4 ani de la intrarea într-un nou ciclu solar. "La aceasta data, ne aflăm în al 24-lea ciclu solar, ce a debutat în decembrie 2008, aceste cicluri fiind monitorizate şi calculate din anul 1755, când activitatea Soarelui a intrat în atenţia astronomilor timpului." Hmm... te pun pe ganduri treburile astea, nu? Pe mine, sigur da.
Mai este si vremea asta ciudata ce a luat-o razna rau de tot. Azi sunt 30 de grade si maine 15. Aici clar ceva nu este in regula.
Speram la ce-i mai bine, ca doar nu o sa ne inchidem in casa asteptand sa treaca timpul.
Pana in vara cand ne vom parjoli la Soare, va las sa incheiati seara cu ceva dragut (si din nou pe repeat).

Jamiroquai - Blue Skies

Pin It

luni, 27 iunie 2011

Planuri pentru pensie :)

Si ca tot am adus aminte in postarea anterioara de batranica din mine, v-am povestit vreodata care sunt planurile mele pentru cand o sa fiu la pensie? Bineinteles, daca mai ajung pana acolo, si daca va mai avea cine muncii ca sa imi castig si eu bine meritata pensie.
Ei bine, cu siguranta ati dat nas in nas pe la diferitele atractii turistice din tara sau chiar din afara, cu acele grupuri de chinezi sau japonezi, ce mama lor or fii, oameni in jur de 65 - 70 de ani ce nu au nici o grija. Umbla in grupuri organizate, cu borsetuta la mijloc, cu aparatul foto dupa ei, se plimba si fac poze. Asa ceva o sa vreau sa fac si eu cand o sa ajung la acea varsta. Vreau doar sa ma plimb, sa vad lumea, sau cel putin locurile ce nu le-am vazut pana atunci. Eu cu jumatatea intr-un grupulet de romanasi, intr-un autocar misto, iesind mandri din tara noastra ce va fi in top 3 ca puteri economice ale lumii (visez si eu, ce, nu am voie?!), pe autostrazile patriei noastre (pana atunci sper ca vom avea si noi asa ceva).
A nu se intelege ca fiecare leut ce imi trece prin mana il pun deoparte pentru a-mi realiza acest plan. Doar ma cunoasteti, eu nu sunt o fata economa. Nu am cum, desi as vrea. Pisici, ca i-ar mi-am amintit! Cu banii dati pe sandale si pe adidasi mi-as fi facut pasaport (mama lui, ca mi-a expirat in noiembrie 2010). Of of! O sa ma trezesc prin 30 august ca nu am nici un ban pentru Turcia :)) Dar sunt o optimista. Mai sunt 2 luni pana atunci, poate pica ceva din cer...
Acum, ca am impartasit cu voi acest mic secret stiut de aproape toti cunoscutii mei, va las sa meditati la planurile voastre de viitor pe o melodie din playlist-ul meu. Nu prea se potriveste 'momentului', dar e buna la casa omului.
Pe maine. O seara faina!

Seether (Ft. Amy Lee) - Broken

Pin It

Cum va arata interiorul avioanelor in 2050

Airbus. Ma duce cu gandul la Germania. Probabil pentru ca al meu cumnatel lucreaza acolo.
Am dat un search pe Google si pe la a nu stiu cata pagina am gasit ceva interesant. Am citit titlul, am vazut poza si a fost suficient ca 10 minute (cu mici intreruperi pentru telefoane) sa ma opresc din munca si sa citesc tot articolul. Si am zis ca ar fi dragut din partea mea sa impartasesc cu voi aceasta 'experienta'.











Daca obisnuiesti, ca si mine de fel, sa stai calare pe geam cand mergi cu avionul, ei bine, undeva prin 2050 nu va mai trebui sa o faci. Conceptul celor de la Airbus in ceea ce priveste avionul viitorului, va fi ceva ca in imaginea de mai sus. Si oricat as incerca sa explic vrute si nevrute, cred ca poza face mai mult decat 1000 de cuvinte.
In planurile lor, apar si conditiile mai bune de zbor, zonele de "revitalizare" in care sa te relaxezi dupa orele lungi de zbor, scaune ce se vor adapta formei corpului pasagerului, iluminatul interior ce il vei putea personaliza dupa bunul tau plac, cat si calitatea aerului de la bord va fi imbogatit cu vitamine :D
Daca batranica din mine imi va permite sa ma plimb in acel an indepartat cu avionul, o voi face negresit. Abia astept! ;))
Articolul in intregime aici
Later edit:
Pin It

Luni. Hai soare, hai...

Se pare ca nu am dormit destul in weekend, pentru ca acum nu ma pot opri din cascat. Dar parca nu mi-e somn, ci doar as vrea sa ma intind putintel, la o temperatura optima pentru sufletelul meu cam de 20 - 22 grade, cu un KFC in brate, un Mc Sundae si un film bun. Sau as renunta la KFC pentru o pizza buna, sau o portie de aripioare picante de la Pepperoni. Hmmm yammy :)
Apropo, Aletzsa si Anqutz, trebuie sa facem un plan de bataie pentru perioada cand e Bubu in tara, nu credeti?
Eu am ceva idei. Intr-o seara hoinarim la shopping prin Carrefour/Real ca sa ne luam de papa pentru un gratarel bun, ce il facem la mine. Dupa care ne petrecem noapte aiurea. Vedem noi daca stam prin casa si ne benoclam la filme sau jucam carti (ca in vremurile bune de la facultate :D) sau remi (ca la Magura), sau umblam hai-hui prin oras.
In alta zi... nu mai stiu. Si cica am IDEI (la plural). Geez!
Astept propunerile voastre :)
PS: Fetele, cand facem o conferinta de care sa nu stie Bubu? :D Pin It

sâmbătă, 25 iunie 2011

Muzica din capul meu

Cred ca ati trecut si voi prin starea aia enervanta in care sa va bazaie in capsor o melodie si sa nu stiti de unde sa o luati. Ei bine, neuronii mei s-au distrat cat a fost ziulica de lunga pe ritmurile Placebo. Nu-i nimic in melodia asta de dansat, dar muzicalitataea si versurile 'perfecte' mi-au readus in minte cantecul, din care oricum imi aduceam aminte doar ritmul, ce din pacate nu-l pot cauta pe Google, si 2 cuvinte din 50, asa ca am inceput sapaturile. Greu, dar nu m-am lasat pagubasa si am gasit melodia. E ceva mai vechi, dar ii dau nota 10 si o pun in playlist pe repeat.

Placebo - Blind

Pin It

Nimic important, doar vorbe...

Ploua. Toata ziua a plouat si se pare ca vom avea cateva zile posomorate de acum inainte. Si ca tot veni vorba de zile negre, azi m-am trezit tare prost dispusa, fara chef de nimic, nici de mancat, nici de baut, nici de televizor, nici macar de dat jos din pat. Dar nevoia de a vedea ce mai este nou pe facebook si de a impartasii cu voi trairile mele, m-a impins totusi sa fac un efort si sa-mi mut funduletul din pat la birou (uite asa se justifica laptop-ul ce se afla pe lista mea de must have). Ca sa fac haz de necaz, cred ca toata starea asta se datoreaza constiintei mele ce mi-a adus aminte de toate datoriile :)) Bai, nu-i de ras, dar ce sa fac si eu?! Macar sa schitez un zambet, poate asa revin la realitate.
Sincer, azi nu as fi vrut vad pe nimeni, ci doar sa stau sa vegetez. As fi primit langa mine doar catelul meu frumos si scump, care este un somnoros si jumatate. Bineintelesc ca nu am reusit sa ma fac invizibila, si uite asa, ziua mea de liniste s-a transformat intr-o zi agitata si plina de oameni care ma tot intreaba ce mai fac. Weird people!
Ca sa ma oftic mai tare, ieri la ora asta era atat de cald incat imi venea sa ma dezbrac in mijlocul strazi si sa ma scald la prima umbra zarita pe strada, iar azi.. tremur de frig. Stiu, va ganditi ca de ce nu ma scald si eu ca orice om normal intr-un lac, rau, piscina, dar este imaginatia mea si fac ce vreau! Si mai stiu ca sunt o ciudata pentru ca ba ma vait de cald, ba de frig. Si ca sa fie meniul complet, ieri am reusit sa-mi iau mult visatale sandalute de la Decathlon, si din pacate, conform ANM, saptamana asta nu o sa pot defila cu ele. Nu, nu mi le-am cumparat din banii pusi la ciorap, ci din micul avans cerut de la mama. Pana mea de lista, ca iar figurez pe ea!
Ma chinui de 2 ore sa scriu chestia asta. Vad ca nu am chef nici macar sa scriu ce simt, dar oricum plictiseala si lenea sunt cam greu de definit in cuvinte.
Catelul sforaie laga mine si mi-a facut pofta de un somn dulce de dupa-amiaza (la ora 18!!). Asadar dragii mosului, ma retrag sa ma gandesc la nemurirea sufletului, poate la asta ma pricep mai bine.

Scorpions - "The Best Is Yet To Come"



Later edit: m-am razgandit in privinta gradelor de afara. Este tocmai bine acum :) Pin It

vineri, 24 iunie 2011

Top 10 cele mai aglomerate orase din lume

"Daca spui ca Bucurestiul este un oras aglomerat, atunci afla ca sunt unele capitale unde soferii petrec, in medie, pe an, si 515 ore in ambuteiaje. Astfel, potrivit unui top intocmit de MSN Cars, Sao Paolo este orasul cel mai aglomerat din lume, urmat de Beijing. Bucurestiul nici nu intra in clasament.
Pe primul loc se afla orasul brazilian Sao Paolo. Aici, in 2008, a fost inregistrat cel mai...lung blocaj, pe un tronson de 265 de kilometri nu s-a putut circula timp indelungat. Beijingul se claseaza pe locul doi. A fost nevoie de 10 zile pentru ca masinile de pe 100 de kilometri sa-si reia circulatia normala.
In top, direct pe locul trei, se afla capitala Belgiei - Bruxelles, care este pentru al doilea an cel mai aglomerat oras european. Nici Franta nu a ratat topul, iar Parisul ocupa locul patru. Astfel, un francez petrece, in medie, 70 de ore anual in ambuteiaje.
Varsovia si Mexico City s-au clasat pe locul cinci, respectiv sase. Astfel, in cazul Varsoviei, circa 38% din kilometri de drum sunt tot timpul blocati.
Locul sapte este ocupa de Los Angeles. "Orasul ingerilor" se transforma intr-un veritabil cosmar pentru soferi. Ei pierd, in medie, anual, 515 ore in ambuteiaje.
Pe locul opt Moscova se "lauda" cu o performanta negativa. Aici, un rus petrece 2,5 ore in trafic, cel mai mult din lume.
Locul noua si 10 sunt ocupate de Londra si New Delhi. In capitala britanica, un conducator auto sta 54 de ore pe soselele aglomerate, iar in New Dehli 43% dintre soferi considera blocajele auto drept cel mai neplacut lucru."
Sursa articolului aici Pin It

joi, 23 iunie 2011

Presedinti, regi, ultraviolete.. prea mult!!

Calauza mi-e drumul lung spre casa, astfel imi zbarnaie prin capsorul meu mic diverse idei care mai de care mai marete. Le-as impartasi si cu voi, cu mare placere, dar nu le mai stiu. Da, bine, nu am memorie de elefant, dar imi promit mie ca data viitoare voi lua loc pe o bordura si imi voi nota tot in telefon, ca atunci cand ajung in fata minunatei si scumpei mele pagini virtuale sa le pot insira, cu modificarile de riguare, bineinteles. Ideea in sine conteaza, nu cuvintele ce o definesc, nu?
Intre timp, vreau sa ma mai vait putintel de caldura de la birou, de mersul pe jos la si de la munca si de faptul ca mi-e o pofta de fast food de nu mai pot, dar ma abtin, pentru ca nu am voie. Mai am de dat jos 4 kilograme ca sa ajung la 50. Termen limita: 15 august :)
Apropo, v-am mai spus ca m-am suparat cumplit pe sistemul asta aplicat in Romania? Da, stiu, nimic nou. Ma aflu si eu printre romanii ofuscati ca pana la alegerile din 2012 mai este mult si mai avem de indurat, dar acum pe buna dreptate. Toata ziua, la toate stirile numai reorganizari, scandaluri legate de hotii din vami si din guverne (lucruri cunoscute de toti, si fara a ne fi insirate zi de zi, din ora in ora la radio si TV), iar acum mai nou declaratie lu' Base: "Abdicarea Regelui Mihai, la 30 decembrie 1947, a fost un act de tradare a interesului national". Prin declaratie asta, nea' presedintele tarisoarei noastre a reusit sa provoace manie si dispret (mai mult decat exista deja in sufletele romanilor) si sa-si puna mai multa lume in cap decat avea deja. Eu nu am nici o parere la chestia asta, incerc sa fiu neutra si sa nu imi bat capul cu astfel de prostii. Stiti cum este, nu poti merge mereu pe ape, asa ca mai sari si din lac in put. Nimanui nu-i pasa de astfel de comentarii, sau nu ar trebui sa ne pese, atata timp cat principalul si cel mai important lucru ce ar trebui rezolvat este supravietuirea omului de rand din tara asta de 2 bani. Speram la mai bine prin 2012.
Pana atunci ma duc sa imi savurez canita cu ceai verde si sa-mi asez culcusul pentru "The Big Bang Theory" (detalii aici pentru cei ce nu cunosc)
O seara faina dragii mei! Pin It

miercuri, 22 iunie 2011

Cerere de 'ieseala' cu baietii

!!! Destinat celor cu umor !!!

Nu pot sa ma amuz singura pe seama acestei minunatii :))
Va las sa lecturati, dar in liniste, ca sa prindeti esenta

















Salutari gagicilor care trec prin chestii de genul.. Eu deja am impartit-o cu fetele mele si am ras (doar) juma de zi. Sper sa va fie de folos :D Pin It

vineri, 17 iunie 2011

Sweet taste of... weekend!

A sosit si ziua cea mare si mult asteptata. Azi noapte nu prea am reusit sa dorm gandindu-ma daca astazi este sau nu. Si da, am ajuns la aceasta ora si am constatat cu fericire ca astazi este. Conteaza prea putin ca a fost cald la birou, ca am avut mult de munca si ca mi-a fost toata ziua pofta de o inghetata, atata timp cat astazi este! Ma bucur mult, simt ca-mi sare inima din piept de emotie, ca unui copilas mic careia ii arati prajitura dar nu i-o dai, ci de joci putin cu 'sentimentele' lui. Asa si eu... Dar acum, la ora 17:23 o spun in gura mare: WEKEEEEEND!!!!
la laaa lalala lala la la laaa lalala lala la la la la laaaaa laaaa lalala la la laaa... (piciorusele mele se zbenguie sub birou cand la stanga cand la dreapta, cica danseaza de bucurie)

Pin It

joi, 16 iunie 2011

Podu Dambovitei - satul copilariei mele

Miros de iarba proaspat cosita... Gandul mi-a zburat imediat la tara, la vacantele lungi de vara ce le petreceam acasa la bunica, in Arges, in inima muntilor. Acele zile lungi, calduroase ce erau pentru mine un izvor de energie si de viata, acele zile de care acum mi-e cu adevarat dor. Cred ca da, cred ca acum am descoperit ceea ce imi lipseste: linistea acelor zile, lipsa grijilor si prietenii cu care alergam de dimineata pana seara tarziu. Nu tineam cont ca sunt 5 sau 35 de grade, eram afara, desculta, alergam si ma balaceam in apa Dambovitei. Imi aduc aminte adesea de zilele in care osteneam facand fanul pe coclaurile din jur, diminetile in care fugeam cu vaca la pascut pe dealul cel mai inalt, datile in care faceam sarmale din foi de brusture in loc sa ajut la fan, plimbarile pe Cheile Dambovicioarei, primul sarut, descoperirea feeling-ului dat de o melodie atunci cand suferi, nebuniile facute cu matusa mea cea zapacita, zilele in care stateam la magazin si vindeam, iar in ultimul timp... serile in care mergeam cu matusa la mormantul bunicii.
Pacat ca am crescut si am uitat aceste locuri. Pacat ca drumul meu spre satucul copilariei mele a devenit tot mai rar, pana cand l-am uitat cu totul, dar inima mi-e tot acolo, chiar daca pasii nu se ma indreapta demult spre acele meleaguri


"Podu Dâmboviţei este o localitate în comuna Dâmbovicioara, judeţul Argeş, Muntenia, România. Satul are cam 750 de locuitori şi situată pe DN73 la 29 km de Câmpulung, consemnată încă din secolele XVI-XVII.
Aşezare tipic argeşeană încorsetată în depresiunea intramontană cu acelaşi nume este poarta principală prin care se face intrarea în Munţii Iezer-Păpuşa prin Valea Dâmboviţei, Munţii Piatra Craiului prin Valea Dâmbovicioarei precum şi în Munţii Bucegi şi Munţii Leaota prin Valea Cheii.
Numele satului de la confluenta Dâmboviţei cu Dâmbovicioara şi Valea Cheii, este legat de existenţa unui străvechi pod de lemn peste apa Dâmboviţei care înlesnea circulatia pe drumul dintre Câmpulung şi Braşov folosit intens de către negustori.
Fost sat de oieri ce-şi urcă primăvara turmele în munte şi le mai coboară toamna când se face "răvăşitul oilor", Podu Dâmboviţei păstrează tradiţii nealterate de câteva milenii. Cântece de oierit, doine, hore pot fi culese aproape de la fiecare bătrân al satului, în zeci de variante. La fel, portul popular are aici sute de taine şi simboluri pe care tot cei bătrâni ştiu a le descifra şi interpreta. Risipit, sub forma de evantai, de-o parte şi de alta a Dâmboviţei, în miez de iarnă, adormit în zăpadă, satului îi dă viaţa doar fumul iesit pe coşurile caselor. La 5 km de Rucăr, pe traseul Rucăr-Bran, Podu Damboviţei e aşezat ca într-o găleată. Aflat la poalele munţilor Piatra Craiului, străjuit de înalţimile verticale ale stâncilor Cheilor Dâmbovicioarei, de-a stânga, şi înconjurat, ca un brâu strâns, de dealuri ceva mai domoale pe flancuri, satul la o prima privire, ar părea de-a dreptul sufocat. Însă tocmai aici Dâmboviţa, cu mult înainte de a se pune prima piatra de temelie a aşezării, şi-a creat un "spaţiu de respiratie". Si asa cum largă a fost "respiraţia" Dâmboviţei, la fel de largi la suflet sunt locuitorii aşezării. Veseli, primitori, n-ar precupeţi nici un efort pentru a va face sa va simtiţi cât mai bine, oaspeţi fiindu-le! Căci de le treceti pragul, veţi simţi, ca-n copilărie, cum suflete calde şi mâini îndemanatice (de gastronomi verificaţi) vă vor ocroti şi vă vor bucura zilele de vacanţă petrecute aici. Ba mai mult, vă vor călăuzi paşii prin "labirinturi" nelegiuit de frumoase: Cheile Dâmboviţei, Cheile Dâmbovicioarei, Peştera Urşilor, Peştera Dâmbovicioarei, excursii de o zi la Curtea de Argeş cu un microbuz, spre Podişor, Branişte, Bran etc. Tot aici cunoscutul dramaturg Paul Everac a iniţiat un proiect cultural care a însemnat crearea unui complex de statui în aer liber la ieşirea din sat. Acum satul a devenit o adevarată zonă de turism rural exixstând aici o mulţime de pensiuni.
Amplasare: Podu Dâmboviţei - situat la poalele Munţilor Piatra Craiului, la 5 km de Rucăr, pe traseul Rucăr-Bran, la 29 km de Câmpulung şi la 185 km de Bucureşti. -Transport: Cu trenul până în Câmpulung, iar de acolo cu autoturismul, sau cu autoturismul pe ruta Bucureşti-Piteşti-Câmpulung-Brasov (A1 şi DN73)."
Sursa: Wikipedia Pin It

marți, 14 iunie 2011

Cetatea sufletului meu

Imi era atat de dor de orasul acesta
Simteam cum imi bate inima cu fiecare kilometru cu care inaintam..
Acum m-am linistit, dar o sa vreau sa revin
Pentru ca ador sa ma plimb prin cea mai renumita cetate medievală din Sud-Estul Europei,
O cetate încă locuită
Legendele si povestile adunate de-a lungul timpului te fascineaza de cum ridici ochii spre cer si zaresti maretia Turnului cu Ceas
Iar gandul ca Vlad Tepes ar fi locuit intr-una din casele cetatii, iti da ceva fiori pe sirea spinarii
Urcand agale pe Scara Scolarilor si ajungand sus am fost intampinati de 2 baieti ce cantau superb la chitara
Acompaniau pasi turistilor ce inaintau spre cel mai inalt punct al cetatii Sighisoara
O sa revin curand draga mea, pentru ca aici ma simt ca acasa... a doua mea casa Pin It

duminică, 12 iunie 2011

Muzica pentru Sighisoara

Am avut un weekend incarcat, dar acum am terminat.. In sfarsit. Ziua de ieri a fost plina cu rude ciudate de prin diferite colturi ale tarii, iar ziua de azi mi-a fost presarata de o pereche de 'socri' ce s-au infiintat la un gratar. In ambele zile, lumea s-a evaporat neasteptat de repede.
Si acum sa trecem la planurile pentru maine. Ma gandeam ca daca tot avem zi libera de la sfantul stat, ar trebui sa ne suim in masina si sa plecam spre Sighisoara. Nu am mai fost demult acolo, iar un simplu telefon la perechea noastra favorita a fost de ajuns pentru a ne hotari sa pornim spre orasul meu de suflet.
Problema este ca nu imi place genul de muzica ce se asculta in masina (muzica d'aia comerciala, gen radio zu), asadar, cum ascult Rock FM de cand s-a infiintat (varianta online, evident), m-am hotarat sa fac un CD cu muzica pe gustul meu (si al lor, numai ca mie nu mi-e lene sa ma ocup de situatie :D)
Mai jos am insirat cateva melodii dragute (muuulte melodii dragute) ce sunt cantate adesea la Rock FM. Lista urmatoare sper sa-i ajute pe cei ce asculta muzica radioului mai sus mentionat, dar carora nu le-a dat prin capsor sa si le noteze.
So, biscuiti ostenii mei!!

♥ Ac Dc - Highway To Hell
♥ Ac Dc - The Jack
♥ Ac Dc - Thunderstruck
♥ Ac Dc - Who Made Who
♥ Ac Dc - You Shook Me All Night Long
♥ Aerosmith - Cryin'
♥ Aerosmith - Janie's Got A Gun
♥ Aerosmith - Walk This Way
♥ Anouk - Nobody S Wife
♥ Billy Idol - Cradle Of Love
♥ Billy Idol - Dancing With Myself
♥ Black Sabbath Feat. Ozzy Osbourne – Paranoid
♥ Bon Jovi - Livin' On A Prayer
♥ Bon Jovi - Run Away
♥ Bon Jovi - You Give Love A Bad Name
♥ Boston - More Than A Feeling
♥ Bruce Springsteen - Born In The U.S.A.
♥ Bryan Adams - Heaven
♥ Bryan Adams - Run To You
♥ Cargo - Ziua Vrajitioarelor
♥ Chris Rea - Auberge
♥ Cinderella - Don't Know What You Got
♥ Cinderella - Shake Me
♥ Compact - Cantec Pentru Prieteni
♥ Compact - Fata Din Vis (Original)
♥ Compact - Jocul Ielelor
♥ Compact - Mi-E Tare Dor De Tine
♥ Counting Crows - Mr. Jones
♥ Cranberries - Zombie
♥ Creedence Clearwater Revival - Have You Ever seen the rain
♥ Creedence Clearwater Revival - I Put A Spell On You
♥ Def Leppard - Love Bites
♥ Def Leppard - Pour Some Sugar On Me
♥ Derek & The Dominos – Layla
♥ Dick Dale - Missirlou
♥ Dire Straits - Calling Elvis
♥ Dire Straits - Money For Nothing
♥ Dire Straits - Sultans Of Swing
♥ Dire Straits - Walk Of Life
♥ Electric Light Orchestra - Rock'n'roll Is ...
♥ Eric Clapton - Layla
♥ Europe - Carrie
♥ Europe - Rock The Night
♥ Gary Moore - Parissiene Walkways
♥ Genesis - I Can T Dance
♥ Goo Goo Dolls - Iris
♥ Green Day - Basketcase
♥ Gun - Word Up
♥ Guns N'roses - Knockin' On Heaven's Door
♥ Guns N'roses - Sweet Child O' Mine
♥ Heart - All I Wanna Do It S Make Love To
♥ Holograf - Oriunde Te Vei Afla
♥ Iggy Pop - The Passenger
♥ Inxs - By My Side
♥ Iris - Cine Ma Striga In Noapte
♥ Iris - Noaptea
♥ Iris - Vis Pierdut
♥ Jj Cale - Cocaine
♥ Joan Jett Feat. The Blackhearts - I Love ...
♥ Joe Cocker - Unchain My Heart
♥ Kansas - Dust In The WindLive
♥ Kiss - I Was Made For Lovin' You
♥ Krokus - Rock N Roll Tonight
♥ Led Zeppelin - Black Dog
♥ Led Zeppelin - Stairway To Heaven
♥ Lita Ford - Lisa
♥ Lynyrd Skynyrd - Sweet Home Alabama
♥ Manfred Mann - Do Wah Diddy
♥ Manowar - Heart Of Steel
♥ Manowar - Kings Of Metal
♥ Megadeth - Angry Again
♥ Metallica - Enter Sandman
♥ Metallica - Fade To Black
♥ Metallica - Wherever I May Roam
♥ Nazareth - Love Hurts
♥ Neil Young - Heart Of Gold
♥ Nirvana - Smells Like Teen Spiri
♥ Nirvana - Smells Like Teen Spirit
♥ Oasis - Don't Look Back In Anger
♥ Oasis - Don't Look Back In Anger
♥ Oasis - Wonderwall
♥ Ozzy Osbourne - No More Tears
♥ Pasarea Colibri - Vinovatii Fara Vina
♥ Phoenix - Nunta
♥ Pink Floyd - Comfortably Numb
♥ Pink Floyd - Hey You
♥ Poison - Unskinny Bop
♥ Police - Message In A Bottle
♥ Queen - Another One Bites The Dust
♥ Queen - Crazy Little Thing Called Love
♥ Queen - Don't Stop Me Now
♥ Queen /Freddie Mercury - Great Pretender
♥ Queensryche - Best I Can
♥ Red Hot Chili Peppers - Give It Away
♥ Robert Plant - 29 Palms
♥ Rolling Stones - Angie
♥ Rolling Stones - Love Is Strong
♥ Rolling Stones - Pain It Black
♥ Rosu Si Negru - Val De Mare
♥ Santana - Samba Pa Ti
♥ Scorpions - Big City Nights
♥ Scorpions - No One Like You
♥ Scorpions - Send Me An Angel
♥ Scorpions - Still Loving You
♥ Skid Row - I Remember You
♥ Slade - My Oh My
♥ Slade - Run Run Away
♥ Smash Mouth - Walking On The Sun
♥ Soul Asylum - Runaway Train
♥ Soundgarden - Black Hole Sun
♥ Spin Doctors - Two Princess
♥ Status Quo - In The Army Now
♥ Steelheart - She's Gone
♥ Steve Miller's Band - Joker
♥ Steve Vai - Tender Surrender
♥ Stone Temple Pilots – Creep
♥ Survivor - Eye Of The Tiger
♥ T.Rex - Get It On
♥ Talisman - I'll Be Waiting
♥ The Animals - House Of The Rising Sun
♥ The Blues Brothers - Everybody Needs Someb...
♥ The Kinks - You Really Got Me
♥ Tom Petty & The Heartbreakers - Learning to Fly
♥ Twisted Sister - We're Not Gonna Take It
♥ U2 - Elevation
♥ U2 - I Still Haven't Found What I'm L
♥ U2 - Pride (In The Name Of Love)
♥ Ugly Kid Joe - Cats In The Cradle
♥ Uriah Heep - Lady In Black
♥ Vali Sterian - Amintire Cu Haiduci
♥ Vama Veche - Nu Am Chef Azi
♥ Van Morrison - Brown Eyed Girl
♥ White Lion - Broken Heart
♥ Whitesnake - Is This Love
♥ Yes - Owner Of A Lonely Heart
♥ Yngwie Malmsteen - Christal Ball
♥ Zdob Si Zdub - Zdubii Batezi Tare
♥ Zz Top - Gimme All Your Lovin'
♥ Zz Top - Rough Boy Pin It

sâmbătă, 11 iunie 2011

...ca sa inchei Dire Straits - Walk of life

Nu vreau sa inchei seara in acest fel, trista, asa ca am cautat ceva ce sa-mi readuca zambetul pe buze. Si uite ca am gasit...

DIRE STRAITS - Walk Of Life

Asculta mai multe audio diverse

Melodia ma duce cu gandul la o nunta de acum vreo 2 ani de zile. Nunta = distractie! Pin It

Eu si gura mea cea mare!

Sunt suparata, plansa, fara chef de nimic, doar de stat in brate cu catelul meu scump. M-am certat cu ai mei parinti, asa de tare incat m-am imbracat si am plecat cu fetita, fara a spune ceva. Am revenit dupa o ora, la fel de trista si cu ochii la fel de plansi. Motivul de cearta: catelul. In cursul saptamanii, eu sunt plecata de acasa de la 8 dimineata pana la 6 dupa-amiaza, asta in cazul in care nu am treaba dupa 6, situatie in care ajung seara tarziu. Punem la socoteala si zilele in care nu ajung deloc acasa. Nu sunt multe, dar sunt cateva. De ceva timp ii rog pe ai mei sa o lase mai usor cu papa la catel. Adica sa i se dea portia ei de mancare dimineata si atat. Poate cate un papucel, oscior mai pe seara. Zic asta, pentru ca am un catel gras pentru un labrador de 2 ani si 2 luni. Si nu zic doar eu asta, ci si doctorul. I-am rugat de nenumarate ori sa renunte la ai da diverse chestii: ei nu mananca tot din farfurie la pranz doar ca sa-i dea si ei. De fiecare data cand intra in camara (acolo sunt si rontanelele ei) ii dau cate ceva. Cand au oase sau mancare in plus, ii dau tot intr-o zi. Rasa lor este predispusa la boli de picioare, si asta pentru ca sunt lacomi si mananca mult si uite asa se fac ca niste porcusori umflati.Astazi am avut musafiri si mancare pe masura. Evident ca al meu catel a mancat de vreo 4 ori (atat am reusit eu sa numar). Imi pare rau ca tocmai la tata m-am enervat, pentru ca saracul nu i-a dat decat un chips mic, dar caruta de nervi adunata de cateva zile (in care am tot vorbit singura se pare) s-a rasturnat tocmai cand l-am prins ca i-a dat acel chips micut. A inceput scandalul, eu le-am atras atentia DIN NOU sa o lase mai moale cu mancarea, pentru ca daca se va imbolnavii cine va trage cu ea pe la doctori (?) tata mi-a reprosat ca pe mine ma doare in c** de ea, ca doar el cu mama ies cu ea afara si de 20 de ori pe zi, ca doar ei strang dupa ea si alte nimicuri de acest fel. S-a uitat de milioanele bagate in fundul catelului de mine pana acum, s-a uitat si de faptul ca atunci cand am timp ies cu ea cu cea mai mare placere. Da, recunosc, sunt o magarita pentru ca nu strang dupa ea, dar nu o fac de lene, ci pur si simplu ca a fot invatata de mica sa isi faca nevoile si sa manance la anumite ore, in functie de ai mei. Ore la care eu sunt pe drum spre munca. Si plus de asta ambii mei parinti sunt acasa toata ziua, si au timp sa o plimbe si sa stranga dupa ea. Mai ales ca eu nu i-am rugat niciodata sa faca aceste lucruri, ci pur si simplu o fac de placere. Amandoi!
Nu am facut decat sa-i rog sa nu o mai indoape cu mancare. Am un verisor care a avut un caine Leia, draguta foc (nu mai stiu ce rasa era), caine ce mergea adesea la concursuri si care a castigat si ceva premii, dar care a murit pentru ca a facut aprindere la plamani. Avea inima slabita pentru ca era grasa (indopata cu "cate putina" mancare de parintii lui) si nu a rezistat. Ei bine, eu nu vreau sa patesc asa ceva! Nu cred ca le-am cerut un lucru imposibil de realizat. Ca sa fie scandalul complet, la masa mai era si al meu frate, care nu suporta sa manance in timp ce catelului i se scurg ochii la fiecare imbucatura. Aici are putina dreptate si el. Nu este placut sa mananci in trimp ce catelul te fixeaza cu privirea, fara ca macar sa clipeasca. A sarit si el cu gura, ca sa o inchidem in curtea de sus, sa nu i se mai dea mancare, sa nu mai stea pe aici si alte bla bla-uri. Ei bine, am inchis-o sus, dar in 10 minute i-a dat tata drumul, ca vai cum sa stea catelusul sus?! Hai jos, sa te indopam cu mancare!
Mi-am propus ca de maine sa ma trezesc cu juma de ora mai devreme sa fac curat dupa ea si sa o scot afara sa-si faca nevoile. Plus de asta, voi lua si ambele lese cu mine la munca in fiecare zi ca sa nu mai iasa cu ea afara, ca mai apoi sa imi scoata ochii ca numai ei o plimba. Ok, daca vreti sa facem asa, asa vom proceda. Uitati ca exista si cu asta basta. Asa cum le-am spus-o si lor, o repet si acum: nu este greu sa ma descurc cu un catel, iar in cazul in care nu voi face fata voi vedea eu ce o sa fac. Pin It

Despre viata unui blogaras mic

Suna telefonul, este 07:15. Trebuie sa ma trezesc, dar mai aman alarma cu 10 minute. 07:25, sar din pat, directia baie, cu o mica oprire pe la catel sa-i spun buna dimineata. Dupa aproximativ o jumatate de ora imi fac aparitia iar, bineinteles in intarziere. Petrec cateva minute bune in fata dulapului, nestiind ce sa-mi pun pe mine, potrivit pentru cele 15 grade de afara si perfect pentru cele 35 din birou. Imi las teancul de haine nepotrivite aruncate pe pat. Patul este si ramane nefacut. Asta ca sa-si aduca mama aminte ca are o fetita scumpa si dulce si dezordonata. Plec in graba, infulecand ceva rapid. Cam in 5 minute voi gandi asa: "of, iar la munca, iar pe jos pana la munca?!" (de cateva saptamani imi fac norma de 30 de minute de mers pe jos pentru o viata sanatoasa). In 40 de minute ajung la munca. Intru in firma, ma pontez, urc la etaj, bombam ca iar e cald, intru in birou, bomban si mai tare, pentru ca este si mai cald. Imi las geanta, pornesc calculatorul, schimb data la calendarul de pe perete si merg sa ma aprovizionez cu cei 2 litri de apa pe care urmeaza sa-i beau, asta in cazul in care nu am foarte multa treaba si nu uit de ea. Pun apa la fiert pentru nelipsitul ceai verde si intru sa-mi verific mail-urile. Pana se incarca, deschid Opera si ma dau pe facebook si pe blog. Uite asa trece cam o jumatate de ora, dupa care ma apuc de munca urmand sa ma bucur pe parcursul zilei de mici pauze de facebook si de blog. Sunt cam dese aceste pauze, dar sunt zile in care recuperez din greu, avand muuulta treaba uitand astfel de existanta celor doua. Pe la 11:00 mananc. Pe la 12:00 imi vine jumatatea la munca (program de director :D), pe la 14:00 mananc iar, evident la o pauza de net. Se face 17:30 si ma pregatesc de plecare. Inchid calculatorul, inchid geamul, incui usa, imi iau jumatatea si pornim spre.. undeva. Restul zilei este diferit aproape de fiecare data. Ba la un shopping, ba la el acasa, ba pe la vreun restaurant, ba prin centru, ba la vreo plimbare lunga unde vedem cu ochii, ba acasa si iesim cu catelul. Dar, in mare parte, prima jumatate a zilei (ma rog, pana la 5 juma) este tare boring. Aceleasi chestii over and over again. Ce sa mai zic de diminetile de sambata cand nu fac altceva decat sa stau pe net, adica pe facebook si pe blog. Uit sa mananc, sa merg la baie, uit chiar si sa mai socializez cu lumea. Stau si ma gandesc ce fac ore in sir pe cele 2 pagini, pentru ca nu apare nimic nou la cat de mult timp imi petrec calare pe ele. Toate ca toate, asta este viata mea si ma mandresc cu ea. Nu pot fi chiar toate zilele de nota 10, nu? Pin It

Clipart - Flowers

Pentru ca sunt multe pagini in Google, iar atunci cand am avut nevoie a trebuit sa stau sa imi clatesc ochii prin toate, uitand astfel imaginile afisate prin primele 1-3 pagini, am zis sa fac un bine si sa le pun pe cele mai dragute la un loc. So, enjoy (..if you need!)























Flowers in december - ...

Asculta mai multe audio blues Pin It

Another day with Pink Floyd

Dimineata. Poate prea dimineata pentru a functiona la capacitate maxima, dar daca ieri mi-am luat o zi libera de la sfantul job, zi in care nu am facut altceva decat sa lenevesc in pat, uitandu-ma la filme mult prea siropoase pentru gustul meu, acum sunt fresh ca un suc de lamaie proaspat stors. Fresh, adica sunt cu ochii in tavan de pe la 6 dimineata, dar voi compensa prin faptul ca la ora 20 voi dormi ca un bebelus. Dar pana atunci, am in fata o zi lunga, ploioasa, plina cu rude ce nu le-am mai vazut cam de... 7 ani(!). Voi supravietui eroic acestei zile, datorita micilor escapade in locusorul meu sacru, virgin, neatins de rude ciudate venite din coltul tarii, pentru a trage cu urechea la Pink Floyd - Comfortably Numb, dar nu oricum, ci pe repeat.

Pink Floyd - Comfortably Numb

Asculta mai multe audio diverse Pin It

luni, 6 iunie 2011

Strang bani de sandale!!!

Gata, in acest weekend mi-am dat pentru ultima oara banii pe ceva. Folositor, inutil nu conteaza, am spus gata, pentru ca ar fi cazul sa incep sa pun banii la ciorap pentru Turcia. Inca de cand vroiam sa mergem in Grecia, mi-am propus sa imi las banii pe card, sa nu mai umblu la ei, dar evident ca nu am reusit sa ma abtin si sa nu scot pana la ultimul leut. Evident, mai putin acei 7 - 8 - 9 lei ce nu se pot scoate (mama lor de lei). Totusi cu toate ca nu am (deocamdata) nici macar un euro pentru concediu, sunt mandra posesoare a unor haine noi de vara, ca doar nu se putea altfel.
Asadar, incepand de astazi, mi-am propus un mecanism nou de strangere de fonduri pentru cei neajutorati, asa ca mine. Adica nu o sa mai cheltui bani din salariu pentru prostioare, dar o sa imi iau in continuare chestii inutile din banutii 'cazuti din cer'. Definim 'cazuti din cer': din urmatoarele surse: mama, tata, frate, rude indepartate care o sa ne viziteze in acest weekend, si care sper sa cotizeze si la mine cu ceva si evident boyfriend (saracutu', cat il mai stresez). Pacat ca acesti bani nu mai sunt asa multi ca atunci cand nu eram pe salariu. Serios, parca aveam mai multi bani inainte, cand eram sub aripa banoasa a parintilor si a fratelui, ca acum, cand am un salariu de imediat 4 ani de zile. Ciudat, dar totusi nu chiar asa. Acum am bani, asa ca imi permit sa cheltui, chiar mai mult decat castig intr-o luna, poate asa se explica si lista de la mama cu cate 10 - 50 - 100 lei dati subsemnatei cu imprumut pentru, evident, diverse prostii. O sa inchid eu odata si'odata lista aia si promit sa nu mai fac alta.
Pana una alta, am vazut niste sandale dragute in Decathlon, asa ca am inceput deja sa strang bani. Poate o sa reusec in vreo 2 ani sa mi le iau :)) Pin It

sâmbătă, 4 iunie 2011

Living la vida loca

De cateva zile ma bate gandul la o schimbare, una majora. Cum cateodata stau si ma gandesc la viata mea trista (:D) si la faptul ca am un blog de imediat 2 ani de zile, blog pe care-l stiu doar vreo 3 persoane (din cele ce ma cunosc si face to face) m-am hotarat sa-l fac public. Adica sa ma bat si eu cu pumnii in piept prin dreapta si prin stanga ca uite am blog, ca marea majoritate a pupulatiei acestei tari. Dar ca sa fac asta, m-am gandit sa sterg anumite postari, sau cel putin sa le trec ca nefinalizate, ca totusi nu ma lasa inima sa le sterg de tot. Si uite asa, m-am apucat de citit, de la inceputul inceputurilor. Si citesc, si citesc... nu se mai termina.. citesc in continuare, citesc.. pana imi bag picioarele. Am ajuns la concluzia ca ar trebui sa scriu mai rar, atunci cand chiar am ceva de spus. De ce? Pai 70% din postarile mele sunt atat de boring, incat nici eu nu am avut rabdare sa le citesc! Sau poate nu am avut rabdare pentru ca sunt lucruri ce le-am trait si pe care le stiu, sau poate sunt lucruri ce imi trezesc anumite feeling-uri ce le-as vrea "ingropate".
Si uite asa am constatat ca blogul meu este format din 60% postari ce ar trebui sa ramana anonime. Pai.. daca ma apuc sa trec tot ce este "in plus" ca nefinalizat, o sa raman cu un blog chel, si apai, la urma urmei, care mai este ideea de blog, daca o sa-l fac public si o sa imi tin degetelele acasa cand voi vrea sa scriu chestii... genu' ala de chestii, ca cele din cei 60% ce ar trebui sa dispara? In acest caz, nu mai fac nici o schimbare majora. Este ok asa. Am un loc doar al meu unde pot spune vrute si nevrute (desi cateodata nu am incredere nici in acest mic spatiu virtual).
Asadar, fratilor, o sa raman pana la adanci batraneti o pustoaica cu un blog anonim, care are cativa cititori, dar care este fericita ca isi poate manifesta frustrarile si in alt mod decat urland aiurea la cei din jur :D Creepy, nu? :)) Pin It

Revenire

Presimt o sa se reintoarca un vechi cititor... in curand. O sa va dati seama ce si cum...
Asadar, bine ai revenit dragul meu! O cafea?

Pin It